Bučni piškoti z aronijo

Bučni piškoti z aronijo

Vse bolj, ko se bliža jesen, vse pogostejša sestavina so buče. Zanimivo, da jih najpogosteje uporabljam pri pripravi sladic, saj dodajo sladek okus in naredijo pecivo rahlo in puhasto.

POTREBUJEMO:

  • polovico hokaido buče

  • 1 žlico kokosovega olja

  • 2 zreli banani

  • 1 žlico javorjevega sirupa

  • 1 skodelico mletih mandljev

  • 1 skodelico bio riževe moke (ali prosene moke)

  • 1 žličko vanilje

  • 2 žlički jedilne sode

  • ½ skodelice jagod aronije (suhih ali svežih)

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. Bučo razrežemo na manjše kose, jih premažemo s kokosovim oljem in pečemo približno 20 minut, da se zmehčajo.

  3. Počakamo, da se buča ohladi, nato pa kose olupimo in zmiksamo z bananama in javorjevim sirupom (s paličnim mešalnikom ali blenderjem) v tekočo maso.

  4. V veliki posodi premešamo vse suhe sestavine in jim dodamo zmes iz buče. Vse dobro pregnetemo, da dobimo nekoliko lepljivo testo (če se testo ne sprime dobro, dodamo po potrebi še riževo moko ali mlete mandlje).

  5. Iz pripravljene mase oblikujemo piškote želene oblike in jih pečemo na peki papirju v pekaču približno 20-30 minut. Hranimo jih v zaprti posodi.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji