Buče so zakon, jaz jih obožujem. In sploh odlične so v hladnejšem vremenu, ker nas pogrejejo. V prehranjevanju sloh ne rabimo komplicirati, ker so preprosti recepti, iz malo različnih sestavin, preprosti za pripravo, pa tudi lažje prebavljivi.
Ne vem kako vi, ampak jaz ananas preprosto obožujem. Je eden izmed redkih sadežev, ki ga lahko kombiniramo v slanih obrokih ali ga uživamo po obroku in ne vpliva negativno na prebavo. Še bolje, pomaga prebavi, saj spodbudi tvorbo želodčnih sokov. Vsebuje encim bromelain, ki blaži vnetja in pospešuje celjenje ran. Ker pa ni v naši kodi prehrane (ki jo podedujemo od prednikov) ga je priporočljivo uživati občasno.
Smo v obdobju (druga polovica avgusta do konca septembra), ki mu dominirajo vranica – trebušna slinavka in želodec. Najpomembnejši klimatski dejavnik je vlaga, ki ima lahko negativen vpliv na našo zaščitno energijo. Prevladujoča barva je rumena – vsa živila te barve (rumene in oranžne) nas v tem obdobju najbolj podprejo.
Meni je kombinacija kakava in malin zmagovalna.Jaz že vem kako bom porabila zadnje letošnje domače maline. Naredila bom še enkrat ta kolač.
Koda popusta je uporabna le danes!