Splošni pogoji spletne trgovine svojpotencial.si v lasti podjetja SOULVIT, Duša Štefanec s.p., so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

 Podatki o podjetju:

SOULVIT, Duša Štefanec s.p.
Lendavska ulica 17c
9000 Murska Sobota

IBAN SI56 6100 0002 5796 818  (Delavska hranilnica)
Matična številka: 8860262000
ID za DDV: 47040254

S spletno trgovino svojpotencial.si upravlja SOULVIT, Duša Štefanec s.p. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja. Kot uporabnik se z navedenimi pogoji strinjate s postopkom naročila artiklov iz spletne trgovine.

Upravljalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce od objave na spletni strani. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabite.

Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, razmnoževanje, povezovanje, prenos, objavljanje ali menjavanje vseh vsebin brez predhodnega pisnega dovoljenja s strani podjetja SOULVIT, Duša Štefanec s.p..

Programi niso namenjeni diagnosticiranju ali zdravljenju kakršnih koli zdravstvenih stanj in bolezni.

Informacije (izjava o omejitvi odgovornosti), ki jih boste prejeli od izvajalca, niso nadomestilo za zdravniško oskrbo. Naročnik razume, da na podlagi pogovora (ali ocene vitalnosti) z izvajalcem ne sme prekiniti kateregakoli zdravniškega zdravljenja. Naročnik se zaveda, da se bo posvetoval z osebnim zdravnikom ali drugim specialistom, v kolikor bodo informacije s strani izvajalca vplivale na spremembo trenutnega zdravljenja. Morebitno uporabo prehranskih ali ostalih naravnih sredstev tradicionalna medicina ne priznava kot sredstvo za zaustavitev ali nazadovanje bolezni. Izvajalec nima licence za postavljanje diagnoze ali zdravljenje bolezni in za predpisovanje receptov. Vse te storitve lahko nudijo le licenčni ponudniki zdravstvene oskrbe.


CENE

Vse cene so navedene v EUR in ne vključujejo DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med upravljalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko upravljalec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko potrdilo naročila na naveden e-naslov). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za upravljalca, kot za kupca.

Poštnina

Poštnina se obračunava le pri nakupih, ki vključujejo artikle, ki jih je treba pakirati in pošiljati. Cena poštnine je 3,50 €.
Pridržujemo si pravico, da se lahko cena poštnine v prihodnosti lahko spremeni glede na spremenjene okoliščine (povišanje cen poštnih storitev ipd.). Poštnino lahko uporabimo tudi kot predmet akcije pri določenih artiklih v spletni trgovini (primer: brezplačna poštnina ob nakupu določenega artikla), se pa lahko kljub temu poštnina še vedno obračuna, če se v nakup (košarico) doda artikel, ki ni predmet te akcije.


NAČINI PLAČEVANJA

Plačilo je možno preko Kreditne/Debetne kartice, UPN obrazca ali Paypala. Predračun vam bo poslan preko e-pošte. Naročilo morate poravnati v treh delovnih dneh. Če predračun ni poravnan v treh dneh, se smatra za preklic naročila.

Vprimeru plačila s Kreditno/Debetno kartico ali Paypal, se naročilo poravna in izvede takoj po opravljenem plačilu.

Preklic naročila

Uporabnik lahko prekliče naročilo do izvedbe transakcije. Preklic je možen preko maila, pri čemer mora biti navedena številka naročila in osebni podatki, ki so bili navedeni pri naročilu.


VRAČILO KUPNINE

V kolikor je stornacija opravljena v 14-dneh od nakupa in predmet prodaje ni bil koriščen, vam svojpotencial.si vrne kupnino brez navedenega razloga stornacije.

V kolikor je stornacija opravljena po 14-dneh od nakupa, se kupnina ne vrača.


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Upravljalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam ali posredovani v uporabo tretjim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.

Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trajno hranimo podatke, ki jih je obiskovalec vnesel ob registraciji v računalniški sistem, ki je ustrezno varovan in zaščiten. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Iz katerih virov pridobivamo osebne podatke?

Osebne podatke večinoma pridobivamo neposredno od vas preko naše spletne trgovine, preko vaših prijav na e-novice, prijav v sistem ali pri komunikaciji z vami. Nekatere druge podatke pa lahko dobivamo tudi od naših partnerjev, npr. bank ali transportnih družb.

Druge možnosti pridobivanja osebnih podatkov:

  • prijava s svojim Google računom, ki se izvaja v skladu z Google API Console
  • prijava s svojim Facebbok računom

Z uporabo socialnih omrežij (Google, Facebook) za prijavo v sistem soglašate tudi s "Pogoji poslovanja in uporabe", ter s tem tudi va nadaljno uporabo podatkov v namene obveščanja in pošiljanja posebnih ponudb na vaš naslov vse do preklica, ki ga lahko preprosto izvedete preko klika na povezavo "Odjava" v emailu, ki ga prejmete.

Obiskovalec z izvedeno prijavo preko socialnih omrežij (Google, Facebook) dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih ta omrežja lastniku dobavi. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri prijavi so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trajno hranimo podatke, ki jih je obiskovalec vnesel ob prijavi v računalniški sistem, ki je ustrezno varovan in zaščiten. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

Kdo obdeluje vaše osebne podatke in s kom jih delimo?

Osebne podatke večinoma pridobivamo neposredno od vas preko naše spletne trgovine ali pri komunikacijiz vami. Nekatere druge podatke pa lahko dobivamo tudi od naših partnerjev, npr. bank ali transportnih družb.

Večinoma obdelujemo osebne podatke, ki nam jih zagotovite neposredno v okviru naročanja artiklov in storitev, med ustvaritvijo in uporabo računa ali pri komunikaciji z nami, na primer s klicnim centrom. Osebne podatke neposredno od vas pridobivamo tudi s spremljanjem vaših spletnih navad med brskanjem po naši spletni trgovini ali ob branju naših sporočil, s snemanjem klicev preko klicnih centrov ter s posnetki videonadzornih kamer v naših prevzemnih mestih in njihovi okolici.

Kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo osebnih podatkov?

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice. Te vključujejo pravico do dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa in ugovora.


KAJ SO PIŠKOTKI? (cookies)

Spletišče v brskalnik računalnika obiskovalca oziroma uporabnika odloži tako imenovani "piškotek". Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in kaj ga zanima v teh obiskih. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani, npr. ime obiskovane spletne strani, ki jih opravi v spletišču. Vsebina piškotka se shrani v računalniku uporabnika v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljalcu spletne strani, ki jo uporabnik obiskuje.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.


VRSTE PIŠKOTKOV


Nujno potrebni piškotki


To so piškotki, ki so vedno omogočeni in potrebni, da so osnovne funkcionalnosti strani mogoče. Vključujejo piškotke, ki omogočajo, da je vaše brskanje po naši strani nemoteno, tudi če med brskanjem obiščete kakšno drugo spletno mesto. Pomagajo, da vaša prijava in odjava poteka nemoteno in gladko hkrati pa pripomore k večji varnosti in je v skladu s predpisi.

Med nujno potrebne piškotke na naši strani sodijo:

- CONSENT (1st party - shrani potrditev strinjanja s shranjevanjem piškotkov)

- 1P_JAR (1st party - shrani datum potrditve strinjanja shranjevanja piškotkov)

- PHPSESSID (1st party - seja, ki shrani šifrirne podatke za varnost na spletni strani)

- cart - (1st party - shrani podatke naročil v košarici)

Izvedbeni in funkcionalni piškotki


Ti piškotki omogočajo izboljšanje funkcionalnosti našega spletnega mesta. Omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti. Pomagajo nam izboljšati hitrost delovanja spletnega mesta oz. vašega brskanja po spletu, pomagajo si nam zapomniti spletna mesta, ki jih pogosteje uporabljate ter so nam v pomoč pri povezovanju z vašimi socialnimi omrežji. Z odjavo od teh piškotkov se bo delovanje brskanja po spletišču lahko upočasnilo, oglasna sporočila ne bodo ustrezna hkrati pa se ne boste mogli učinkovito povezovati z vašimi socialnimi omrežji Facebook, Twitter in drugimi.

Med izvedbene in funkcionalne piškotke na naši strani sodijo:

- _pk_id.2.2b15 (3rd party - shranjevanje Piwik statistike)

- _pk_ref.2.2b15 (3rd party - shranjevanje Piwik statistike)

- _pk_ses.2.2b15 (3rd party - shranjevanje Piwik statistike)

- act (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- c_user (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- datr (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- fr (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- m_pixel_ratio (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- presenceo (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- sb (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- xs (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

Ciljni ali oglaševalski piškotki


Ti piškotki zbirajo informacije, ki zagotavljajo boljše prilagajanje oglaševanja vašim interesom tako na naših spletiščih, kot izven naših spletišč. Pridobljeni podatki so anonimni, kar pomeni, da niso pridobljeni v kakršnikoli povezavi z vašimi osebnimi podatki, ki ste jih morda zaupali na našem spletišču. Z odjavo od teh piškotkov, vam namenjena oglasna sporočila ne bodo ustrezala vašim preferencam.

Spletna stran svojpotencial.si ne shranjuje ciljnih ali oglaševalskih piškotkov.