Splošni pogoji spletne trgovine svojpotencial.si v lasti podjetja XENIUM SOLUTIONS, Danijel Latin s.p., so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju:
XENIUM SOLUTIONS, Danijel Latin s.p.
Tomšičeva 4
6000 Koper

IBAN SI56 0313 5100 0573 270  (SKB banka)
Matična številka: 3621928000
ID za DDV: 15573001

S spletno trgovino svojpotencial.si upravlja XENIUM SOLUTIONS, Danijel Latin s.p. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja. Kot uporabnik se z navedenimi pogoji strinjate s postopkom naročila artiklov iz spletne trgovine.

Upravljalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce od objave na spletni strani. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabite.

Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, razmnoževanje, povezovanje, prenos, objavljanje ali menjavanje vseh vsebin brez predhodnega pisnega dovoljenja s strani podjetja XENIUM SOLUTIONS, Danijel Latin s.p..

Programi niso namenjeni diagnosticiranju ali zdravljenju kakršnih koli zdravstvenih stanj in bolezni.

Informacije (izjava o omejitvi odgovornosti), ki jih boste prejeli od izvajalca, niso nadomestilo za zdravniško oskrbo. Naročnik razume, da na podlagi pogovora (ali ocene vitalnosti) z izvajalcem ne sme prekiniti kateregakoli zdravniškega zdravljenja. Naročnik se zaveda, da se bo posvetoval z osebnim zdravnikom ali drugim specialistom, v kolikor bodo informacije s strani izvajalca vplivale na spremembo trenutnega zdravljenja. Morebitno uporabo prehranskih ali ostalih naravnih sredstev tradicionalna medicina ne priznava kot sredstvo za zaustavitev ali nazadovanje bolezni. Izvajalec nima licence za postavljanje diagnoze ali zdravljenje bolezni in za predpisovanje receptov. Vse te storitve lahko nudijo le licenčni ponudniki zdravstvene oskrbe.


CENE

Vse cene so navedene v EUR in ne vključujejo DDV. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med upravljalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko upravljalec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko potrdilo naročila na naveden e-naslov). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za upravljalca, kot za kupca.


NAČINI PLAČEVANJA

Plačilo je možno preko UPN obrazca ali Paypala. Predračun vam bo poslan preko e-pošte. Naročilo morate poravnati v treh delovnih dneh. Če predračun ni poravnan v treh dneh, se smatra za preklic naročila.

Preklic naročila

Uporabnik lahko prekliče naročilo do izvedbe transakcije. Preklic je možen preko maila, pri čemer mora biti navedena številka naročila in osebni podatki, ki so bili navedeni pri naročilu.


VRAČILO KUPNINE

V kolikor je stornacija opravljena v 14-dneh od nakupa in predmet prodaje ni bil koriščen, vam svojpotencial.si vrne kupnino brez navedenega razloga stornacije.

V kolikor je stornacija opravljena po 14-dneh od nakupa, se kupnina ne vrača.


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Upravljalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam ali posredovani v uporabo tretjim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.


KAJ SO PIŠKOTKI? (cookies)

Spletišče v brskalnik računalnika obiskovalca oziroma uporabnika odloži tako imenovani "piškotek". Piškotki so tekstovne datoteke, ki se shranijo na uporabnikovem računalniku in omogočajo analize o uporabnikovem obisku, številu obiskov in kaj ga zanima v teh obiskih. V piškotku so osnovni podatki o uporabnikovem obisku določene spletne strani, npr. ime obiskovane spletne strani, ki jih opravi v spletišču. Vsebina piškotka se shrani v računalniku uporabnika v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobimo podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljalcu spletne strani, ki jo uporabnik obiskuje.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše, izključuje oziroma jih pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo iz področja, zapisanega v naslovni vrstici.


VRSTE PIŠKOTKOV


Nujno potrebni piškotki


To so piškotki, ki so vedno omogočeni in potrebni, da so osnovne funkcionalnosti strani mogoče. Vključujejo piškotke, ki omogočajo, da je vaše brskanje po naši strani nemoteno, tudi če med brskanjem obiščete kakšno drugo spletno mesto. Pomagajo, da vaša prijava in odjava poteka nemoteno in gladko hkrati pa pripomore k večji varnosti in je v skladu s predpisi.

Med nujno potrebne piškotke na naši strani sodijo:

- CONSENT (1st party - shrani potrditev strinjanja s shranjevanjem piškotkov)

- 1P_JAR (1st party - shrani datum potrditve strinjanja shranjevanja piškotkov)

- PHPSESSID (1st party - seja, ki shrani šifrirne podatke za varnost na spletni strani)

- cart - (1st party - shrani podatke naročil v košarici)

Izvedbeni in funkcionalni piškotki


Ti piškotki omogočajo izboljšanje funkcionalnosti našega spletnega mesta. Omogočajo, da si spletno mesto zapomni vaše izbrane možnosti. Pomagajo nam izboljšati hitrost delovanja spletnega mesta oz. vašega brskanja po spletu, pomagajo si nam zapomniti spletna mesta, ki jih pogosteje uporabljate ter so nam v pomoč pri povezovanju z vašimi socialnimi omrežji. Z odjavo od teh piškotkov se bo delovanje brskanja po spletišču lahko upočasnilo, oglasna sporočila ne bodo ustrezna hkrati pa se ne boste mogli učinkovito povezovati z vašimi socialnimi omrežji Facebook, Twitter in drugimi.

Med izvedbene in funkcionalne piškotke na naši strani sodijo:

- _pk_id.2.2b15 (3rd party - shranjevanje Piwik statistike)

- _pk_ref.2.2b15 (3rd party - shranjevanje Piwik statistike)

- _pk_ses.2.2b15 (3rd party - shranjevanje Piwik statistike)

- act (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- c_user (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- datr (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- fr (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- m_pixel_ratio (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- presenceo (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- sb (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

- xs (3rd party - za nemoteno delovanje Facebbok vtičnikov)

Ciljni ali oglaševalski piškotki


Ti piškotki zbirajo informacije, ki zagotavljajo boljše prilagajanje oglaševanja vašim interesom tako na naših spletiščih, kot izven naših spletišč. Pridobljeni podatki so anonimni, kar pomeni, da niso pridobljeni v kakršnikoli povezavi z vašimi osebnimi podatki, ki ste jih morda zaupali na našem spletišču. Z odjavo od teh piškotkov, vam namenjena oglasna sporočila ne bodo ustrezala vašim preferencam.

Spletna stran svojpotencial.si ne shranjuje ciljnih ali oglaševalskih piškotkov.