Bučna juha

Iz buč, ki so nam ostale od hallowina si lahko pripravimo bučno juho, ki je okusna za kosilo ali večerjo, pa še pogreje nas.

Preberi več

Pesina juha z lečinimi kroglicami

Je popolni obrok, ki vsebuje veliko beljakovin, vlaknin in vitaminov. Pesa je odličen uvod v zimsko sezono, saj je zelo hranilna, hkrati pa razstruplja in krepi jetra, kar je še posebej pomembno v teh mesecih.  

Preberi več

Bučna juha z ingverjem

V jesenskem času je na mojem jedilniku vsak teden vsaj ena jed iz buč. Buče krepijo vranico in trebušno slinavko, grejejo ter nas pripravijo na mrzle dni.

Preberi več

Kumarična juha

Ta hladna juha je odkritje tega poletja. Odlična je kot predjed, če ji dodamo čičerikine krekerje ali lečine palčke, pa dobimo lahkotno kosilo, polno vitaminov, vlaknin in beljakovin.

Preberi več

Juha s stročjim fižolom in avokadom

Njamm! V sezoni stročjega fižola ne morem brez juhe iz njega. Je okusna, osvežilna in ima visoko vsebnost beljakovin ter zdravih maščob.

Preberi več

Lečina juha in bučkini piškoti

Juha in piškoti za kosilo? Zakaj pa ne, saj je juha nasitna ter vsebuje veliko beljakovin, piškoti pa vlaknine, vitamine in zdrave maščobe.

Preberi več

Bučkina juha z beljakovinski kruhki

Beljakovinska živila so najlažje prebavljiva v kombinaciji z zelenjavo. Trik, kako iz čičerike (ki je odličen vir beljakovin in vlaknin ter sodi med manj kalorična živila) najlažje dobimo moko oz. testo, pa v receptu.

Preberi več

Paradižnikova juha z zeleno

Poleti brez paradižnika ne gre. Najlažje prebavljiv je v kombinaciji z zelenjavo ali gomolji. Hladi in pospeši pretok telesnih tekočin, zelena pa krepi ledvice in ima močan diuretični ter očiščevalni učinek.

Preberi več

Kremna gobova juha

Gobe so bogate z rudninskimi snovmi, vsebujejo veliko fosforja in kalija, precej železa, kalcija in natrija. Vendar pa moramo biti vedno pozorni na to, kje so rasle, saj močno absorbirajo snovi iz okolja.

Preberi več

Špargljeva juha z avokadom

Spomladi brez špargljev ne gre. Popečeni kot priloga, v solati ali piti, tokrat pa v kremni juhi z avokadom. Je okusna, nasitna in polna vitaminov.

Preberi več

Koprivna juha

Je okusen, nasiten obrok, ki je super za premagovanje spomladanske utrujenosti. Koprive spodbujajo delovanje jeter in žolčnika, ter krepijo imunski sistem in so tudi nadvse okusne.

Preberi več

Brokolijeva juha z avokadom in meto

Je okusen obrok za poletno kosilo ali večerjo. Brokoli krepi jetra ter vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Avokado doda juhi kremno teksturo in nekoliko oreščkast okus, ter je odličen vir beljakovin in zdravih maščob. 

Preberi več

Zelenina kremna juha

Je hiter in enostaven, vendar še vedno zdrav obrok za kosilo ali večerjo. Gomolj zelene krepi ledvice, ima močan diuretični in očiščevalni učinek, ter je odličen vir vitamina C in kalcija.

Preberi več