Lečin »sirček«

Ni čisto pravi sirček, je pa zelo okusen. 
Hvaležnost in spoštovanje do hrane je po mojem mnenju osnova zdravega življenjskega sloga. Ko ti ni samoumevno, da si pripraviš nekaj tako okusnega, nekaj kar ti bo dalo toliko energije. 
Potem ti priprava obrokov postane neke vrste meditacija in užitek. Na recepte začneš gledati v drugačni luči. Lahkotno in brez strahu, da ne bi uspelo. 
Vedno poudarjam, da so recepti, ki jih objavljam, kombinacije živil, ki jih s svojim znanjem sestavim tako, da so najlažje prebavljive. So pa zgolj ideje, ki si jih vi lahko prilagodite po svoje, da bodo za vas tista prava simfonija okusov.

Preberi več

KOKOSOVI ČOKOLADNI MUFFINI

Ti puhasti muffini so mi polepšali današnje jutro. Nekoč sem bila velik čokoholik, no saj sem še danes, ampak sem čokolado zamenjala s sladicami iz kakava. Pripravljam si jih poredko ampak takrat uživam v vsakem grižjaju.

Preberi več

»Bučni« sir

Jeseni so buče pogosto na mojem jedilniku. Naše telo pripravijo na hladejši del leta. V prehranjevanju po TKM (tradicionalni kitajski medicini) je zelo pomembno, da izbiramo sezonska živila. Ta uspevajo pri tisti temperaturi in nas zaščitijo pred klimatskimi vplivi, ki vladajo v tej sezoni.

Preberi več

KOKOSOVE HRUSTLJAVE KROGLICE

Ena izmed ključnih sprememb v prehranjevanju pri meni je bila, da sem spremenila pogled in fokus. Prej sem konstantno razmišljala kaj vse ne smem in morem pazit, danes pa sem osredotočena na vse to, kar lahko. Osredotočena sem na ravnovesje, ki ga vsakodnevno vzdržujem s prehranjevanjem. Na hrano gledam s hvaležnostjo in ljubeznijo, saj mi, ta daje enrgijo in me gradi.       

Preberi več

Mandljev tortilja čips

Mandlji delujejo blago pikantno in tako pospešijo prebavo. Meni so super, ker se jih lahko odlično kombinira tako v sladkih, kot tudi slanih jedeh.Ni pa jih priporočljivo uživati zvečer, ker lahko ovirajo delovanje žolčnika in jeter, ki so v maksimalnem delovanju ponoči.

Preberi več