Zelenina solata z lečo in kurkumo

To solato pa pripravljamo v tem tednu spletnega programa "Učinkovite prehranske spremebe". Zelena je zelo super, ker deluje bazično in diuretično ter nam je lahko v pomoč pri zatekanju nog. 

Preberi več

Pomladna solata

Pomlad je najboljši čas, da okrepimo jetra, ki so v današnjem času še posebej obremenjena. Ta solatka vsebuje špinačo, kvinojo in paradižnik, ki podpirajo delovanje jeter, pa še zelo okusna in preprosta za pripravo je.

Preberi več

Lečina solata z baziliko

Po mojem mnenju in izkušnjah so stročnice ključna živila za doseganje želene postave. Na mojem jedilniku so skoraj vsak dan. So odličen vir beljakovin in vlaknin, enostavne za pripravo in so najlažje prebavljive v kombinaciji z zelenjavo in žitaricami.

Preberi več

Divja solata s trobenticami

Solata, ki jo lahko naberemo kar na sprehodu. Polna je vitaminov in rudnin, ki so ključni pri premagovanju spomladanske utrujenosti. Čemaž razstruplja, regrat krepi jetra in pospešuje tvorbo žolča, trobentice pa dodajo nekoliko sladek okus. Preprosto obožujem vse darove pomladi.

Preberi več

Pomladna solata

Je svež, super zdrav in okusen obrok tako za kosilo ali večerjo. Čičerika je odličen vir beljakovin, špinača pa poskrbi za “detox” učinek. Čisto spomladansko.

Preberi več

Topla blitvina solata z lečo

Je super izbira v teh še nekoliko hladnejših dneh, saj je svež, vendar topel obrok, poln vitaminov, mineralov in beljakovin. Blitva je odličen vir folne kisline in vitamina C, leča pa je bogata z železom. Skupaj sta energijska bomba.

Preberi več

Zelena solata

Zelena solata je bogat vir vitaminov, rudnin in antioksidantov. Vsebuje veliko kalija, silicija in žvepla. Kalij ima diuretični učinek. To pomeni, da odstranjuje odvečne telesne tekočine in zmanjšuje otekanje.

Preberi več