Novoletni puding
V prehranjevanju, tako kot tudi v življenju, je pomembno, da ohranjamo ravnovesje. Zato prepovedi in odrekanje običajno ne učinkuje.
Ker smo v prazničnem času verjetno vsi naredili kakšno "napako", sem pripravila puding, ki je odličen za obnovo črevesne in želodčne sluznice.
Glavna sestavina tega pudinga je gostilo kuzu – to je škrob, ki se pridobiva iz divje rasteče korenine japonske gorske rastline. Sluz, ki nastane kadar kuzu pomešamo z vodo in zavremo, naredi zaščito tako za želodčno, kot tudi črevesno sluznico.
Bučni puding
Sliši se zelo drzno ampak je tudi zelo okusno. Buča je super, ker jo lahko uporabimo v slani in sladki kombinaciji. Sploh, ko je mrzlo, imamo lahko tak puding za zajtrk in nas greje skozi dan.
Malinov puding
Ta puding je zelo okusna poletna različica zajtrka ali dopoldanske malice To Go. Ni lepšega kot zajtrk v naravi.
Jagodni puding
Puding za zajtrk? Pri meni se znajde zelo pogosto, sestavljen je pa tako, da mi da dovolj energije do kosila. Pripravimo ga lahko že večer prej, pojemo pa zjutraj, ko imamo čas ali pa ga vzamemo za malico na poti.
Zimski puding
Je zimska različica zajtrka ali malice To Go. Puding nas pogreje, da nam mraz ne pride do živega.
Mangov puding
Ko pogrešam sonce in poletje, si naredim sladico, ki me spomni nanj in svet je takoj lepši. Puding je enostaven za pripravo ter brez glutena, laktoze in dodanega belega sladkorja.
Hruškov puding
Je jesenska različica zajtrka ali malice To Go. Puding vsebuje zraven hrušk še z beljakovinami in vlakninami bogato kvinojo, mandlje in začimbe, ki nas grejejo. Enostaven je za pripravo in je brez dodanega belega sladkorja.
Bananin čokoladni puding s kokosovimi kosmiči
Odlična ideja za zajtrk To Go. Pripravimo ga večer prej, pojemo zjutraj, ko imamo čas. Sadje, žitarice in oreščki nam dajo dovolj energije do kosila in so najlažje prebavljivi zjutraj.