Jagodni puding

Jagodni puding

Puding za zajtrk? Pri meni se znajde zelo pogosto, sestavljen je pa tako, da mi da dovolj energije do kosila. Pripravimo ga lahko že večer prej, pojemo pa zjutraj, ko imamo čas ali pa ga vzamemo za malico na poti.

POTREBUJEMO:

  • približno 2 pesti jagod
  • ½ skodelice mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo), namesto mandljev lahko uporabimo indijske ali katere druge luščene oreščke
  • ⅓ skodelice riževega mleka ali katerega drugega rastlinskega mleka
  • 3 žlice agavinega sirupa
  • ½ skodelice kuhane prosene kaše

(skodelica meri 3 dl)


PRIPRAVA:

  1. Jagode očistimo in operemo ter zmiksamo z namočenimi mandlji, riževim mlekom in agavinim sirupom (v blenderju). Dodamo proseno kašo ter vse še dodatno spasiramo, da dobimo gosto kremo (če je zmes pregosta, dodamo po potrebi še riževega mleka, da se lažje pasira).
  2. Na vrhu lahko puding okrasimo z narezanim jagodami. Hranimo ga v hladilniku.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji