KOKOSOVI ČOKOLADNI MUFFINI

Ti puhasti muffini so mi polepšali današnje jutro. Nekoč sem bila velik čokoholik, no saj sem še danes, ampak sem čokolado zamenjala s sladicami iz kakava. Pripravljam si jih poredko ampak takrat uživam v vsakem grižjaju.

Preberi več

Čičerikini muffini z zelenjavo

Čičerika me je osvojila že pred leti. Ker vsebuje veliko beljakovin in krepi ledvice, sem jo začela pogosteje vključevati na svoj jedilnik. Najprej sem jo dodajala le v solate in spasirala v namaz. Potem sem prišla na idejo in naredila čičerikine krekerje (še vedno so to moja najljubša malica za sabo, ker me nasitijo, dajo energijo in se po njih super počutim). Občasno, če sem v časovni stiski, pa si pripravim tudi čičerikine muffine.

Preberi več

Kokosovi muffini z mandlji

Te muffine sem že kar nekajkrat pripravila in vedno znova sem presenečena kako lahko iz tako malo sestavin, nastane tako dobra sladica.

Preberi več

Lečini muffini s korenčkom 

Te muffine pripravljamo na delavnicah, ki jih imam za podjetja v okviru promocije zdravja na delavnem mestu. Udeleženci so pogosto na začetku malo skeptični, ko pa jih poskusijo, so pa zelo pozitivno presenečeni. Mogoče ideja za prigrizek, če se odpravljate čez vikend na kakšen izlet.

Preberi več

Čičerikini muffini z brokolijem

Zelo so mi všeč tudi slane različice muffinov. So priročni za malico na poti ali v službi, ter nasitni in bogati z beljakovinami.

Preberi več

Pomarančni čokoladni muffini

Ne predstavljam si zime brez sočnih pomaranč in sladic iz njih. Sploh pa v kombinaciji s čokolado.

Preberi več

Limonini muffini z mandlji

Limone so top celo leto. Poleti nas osvežijo, pozimi pa okrepijo našo odpornost. Glede na vremenske razmere jaz vsekakor potrebujem dozo C vitamina, pa vi?  

Preberi več

Blitvini muffini

Lahko bi jih imenovala tudi beljakovinsko-vitaminske bombe. So slana različica muffinov brez moke in odlična malica na poti ali po športni aktivnosti.

Preberi več

Ajdovi jabolčni muffini

Glavne sestavine tega recepta so živila, ki grejejo. Kot nalašč za hladnejše dni. Ajda po vsebnosti beljakovin presega vsa žita. Uravnava delovanje jeter in žolčnika ter krepi trebušno slinavko in želodec, kar je še posebej pomembno v jesenskem času.

Preberi več

Lečini muffini

Muffini za večerjo? Zakaj pa ne, saj tile ne vsebujejo moke in sladkorja. Ker so odličen vir beljakovin in vlaknin, so primerni tudi po športni aktivnosti.  

Preberi več

Korenčkovi muffini

Ko reče nečak, da je fino, potem vem, da mi je recept uspel. Muffini so enostavni za pripravo in otroci jih naravnost obožujejo.

Preberi več

Slivovi muffini s chia semeni

Slive so eden izmed mojih najljubših sadežev, saj so hkrati sladke in kisle. Sladicam dodajo sočnost in svežino. Vsebujejo vitamine skupine B, vitamin C, kalij, kalcij, magnezij, železo, baker in precej bora. Izboljšujejo tudi prebavo in delujejo diuretično ter razstrupljevalno.

Preberi več

Proseni marelični muffini

Če združimo marelice, sončnična semena in proseno kašo, dobimo zelo okusne in hrustljave muffine. Odlični so za zajtrk ali dopoldansko malico, saj so hitro prebavljivi in nam dajo dovolj energije do kosila.

Preberi več

Proseni bananini muffini

So odlični za zajtrk ali dopoldansko malico. Banane so najbolj hranljiv tropski sadež in so odlične v kombinaciji s proseno kašo.

Preberi več