Proseni marelični muffini

Proseni marelični muffini

Če združimo marelice, sončnična semena in proseno kašo, dobimo zelo okusne in hrustljave muffine. Odlični so za zajtrk ali dopoldansko malico, saj so hitro prebavljivi in nam dajo dovolj energije do kosila.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico prosene kaše

  • 4 žlice agavinega sirupa

  • 2 žlici kokosovega olja

  • 5 marelic

  • 1 žličko pecilnega praška

  • ½ žličke sode bikarbone

  • 4 žlice sončničnih semen

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Iz prosene kaše dobimo proseno testo tako, da kašo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več) vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s 4 žlicami agavinega sirupa, 2 žlicama kokosovega olja in opranimi ter izkoščičenimi marelicami v nekoliko tekočo zmes (v blenderju).

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. K masi dodamo pecilni prašek, sodo bikarbono in sončnična semena ter vse narahlo premešamo.

  4. Model za muffine namažemo s kokosovim oljem, jih zapolnimo s pripravljeno maso ter na vrhu posipamo s sončničnimi semeni.

  5. Muffine pečemo 30 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavijo.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša


 Masaža  in samomasaža z ventuzami – spletni tečaj

Masaža in samomasaža z ventuzami – spletni tečaj

Odprava odvečnih kilogramov, celulita.
Spletni tečaj, ki vam razkrije vse skrivnosti in trike za najučinkovitejšo uporabo ventuz.
Po znižani ceni samo še 19. in 20.7.

Komentarji