Jagodna pita

Čas, ko zorijo jagode, 100 % izkoristim. Najem se jih za celo leto vnaprej. Tokrat sem pripravila okusno pito, na zalogi pa imam še kar nekaj receptov iz jagod. Si želiš, da jih delim?

Preberi več

Jabolčna pita

Ni je čez domačo pito. Tokrat sem uporabila še zadnja jabolka iz ozimnice, naslednja pa bo iz svežih borovnic. Pita je brez glutena in laktoze ter sladkana z agavinim sirupom.

Preberi več

Kokosova pita z borovnicami

Sladicam iz kokosa se preprosto ne morem upreti. Pričarajo mi poletje, čeprav je zunaj hladno in zasneženo.  

Preberi več

Čičerikina pita s cvetačo

Pri meni čičerika ne bo manjkala niti na silvestrski večerji. V kombinaciji s cvetačo je pita bolj rahla, pistacije in pinjole pa ji dodajo praznični čar.

Preberi več

Čičerikina pita z avokadom in olivami

Stročnice so bile nekoč 'meso' revežev, danes pa so 'meso' za vse tiste, ki želimo zase in svoje zdravje le najboljše. So odličen vir beljakovin in so hitro prebavljive ob pravilni pripravi. Jaz jih preprosto obožujem.

Preberi več

Bučna pita

Odlična ideja za malico To Go. Zdrav življenjski slog ni zapleten, tudi če smo vedno zaposleni in veliko na poti. Obroke si lahko pripravimo večer prej, pojemo pa, ko imamo čas.

Preberi več

Slivova pita

Sadna in nasitna pita, ki je ravno prav sladka, vendar brez dodanega belega sladkorja. Trik, kako zmanjšamo željo po sladkem, pa v receptu.

Preberi več

Kvinojina pita z bananami

Kvinoja je odlično nadomestilo za pšenico in druga žita. Vsebuje veliko beljakovin, vitaminov in rudnin ter krepi ledvice, ki so v hladnejšem delu leta še posebej obremenjene. Trik, kako iz kvinoje najlažje dobimo moko oz. testo, pa v receptu.

Preberi več

Ribezova pita z avokadovo kremo

Zaljubljena sem v sladko-kisle recepte. Še posebej poleti, saj nas osvežijo in hkrati zadovoljijo tudi naše brbončice.

Preberi več

Prosena borovničeva pita z avokadovo kremo

Osvežujoča pita, odlična za poletni zajtrk ali dopoldansko malico. Prosena kaša deluje bazično in je nepogrešljiva v prehrani otrok, za obvladovanje kandide ter pospešitev prebave.

Preberi več

Prosena špargljeva pita

Proso je odlično nadomestilo za pšenico in druga žita. Ne vsebuje glutena, deluje bazično, kar zmanjša zakisanost telesa. Trik, kako iz prosene kaše najlažje dobimo moko oz. testo, pa v receptu.

Preberi več

Hruškova prosena pita

Proso je super žito. Bazično, ne zakisa telesa in krepi pljuča po KTM (kitajski tradicionalni medicini). Ima nevtralen okus in je odlična osnova peciv oz. pit. V kuhinji obožujem enostavnost, gram gor ali dol ... Za počutje in prebavo je bolj ključna kombinacija živil in proso (tudi ostala žita) se odlično ujema s hruškami (in drugim sladkim sadjem).

Preberi več