Jagodna pita
Čas, ko zorijo jagode, 100 % izkoristim. Najem se jih za celo leto vnaprej. Tokrat sem pripravila okusno pito, na zalogi pa imam še kar nekaj receptov iz jagod. Si želiš, da jih delim?
Jabolčna pita
Ni je čez domačo pito. Tokrat sem uporabila še zadnja jabolka iz ozimnice, naslednja pa bo iz svežih borovnic. Pita je brez glutena in laktoze ter sladkana z agavinim sirupom.
Kokosova pita z borovnicami
Sladicam iz kokosa se preprosto ne morem upreti. Pričarajo mi poletje, čeprav je zunaj hladno in zasneženo.
Čičerikina pita s cvetačo
Pri meni čičerika ne bo manjkala niti na silvestrski večerji. V kombinaciji s cvetačo je pita bolj rahla, pistacije in pinjole pa ji dodajo praznični čar.
Čičerikina pita z avokadom in olivami
Stročnice so bile nekoč 'meso' revežev, danes pa so 'meso' za vse tiste, ki želimo zase in svoje zdravje le najboljše. So odličen vir beljakovin in so hitro prebavljive ob pravilni pripravi. Jaz jih preprosto obožujem.
Bučna pita
Odlična ideja za malico To Go. Zdrav življenjski slog ni zapleten, tudi če smo vedno zaposleni in veliko na poti. Obroke si lahko pripravimo večer prej, pojemo pa, ko imamo čas.
Slivova pita
Sadna in nasitna pita, ki je ravno prav sladka, vendar brez dodanega belega sladkorja. Trik, kako zmanjšamo željo po sladkem, pa v receptu.
Kvinojina pita z bananami
Kvinoja je odlično nadomestilo za pšenico in druga žita. Vsebuje veliko beljakovin, vitaminov in rudnin ter krepi ledvice, ki so v hladnejšem delu leta še posebej obremenjene. Trik, kako iz kvinoje najlažje dobimo moko oz. testo, pa v receptu.
Ribezova pita z avokadovo kremo
Zaljubljena sem v sladko-kisle recepte. Še posebej poleti, saj nas osvežijo in hkrati zadovoljijo tudi naše brbončice.
Prosena borovničeva pita z avokadovo kremo
Osvežujoča pita, odlična za poletni zajtrk ali dopoldansko malico. Prosena kaša deluje bazično in je nepogrešljiva v prehrani otrok, za obvladovanje kandide ter pospešitev prebave.
Prosena špargljeva pita
Proso je odlično nadomestilo za pšenico in druga žita. Ne vsebuje glutena, deluje bazično, kar zmanjša zakisanost telesa. Trik, kako iz prosene kaše najlažje dobimo moko oz. testo, pa v receptu.
Hruškova prosena pita
Proso je super žito. Bazično, ne zakisa telesa in krepi pljuča po KTM (kitajski tradicionalni medicini). Ima nevtralen okus in je odlična osnova peciv oz. pit. V kuhinji obožujem enostavnost, gram gor ali dol ... Za počutje in prebavo je bolj ključna kombinacija živil in proso (tudi ostala žita) se odlično ujema s hruškami (in drugim sladkim sadjem).