Kvinojina pita z bananami
Kvinoja je odlično nadomestilo za pšenico in druga žita. Vsebuje veliko beljakovin, vitaminov in rudnin ter krepi ledvice, ki so v hladnejšem delu leta še posebej obremenjene. Trik, kako iz kvinoje najlažje dobimo moko oz. testo, pa v receptu.
POTREBUJEMO (za pekač premera 25 cm):
-
1 skodelico kvinoje (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)
-
4 žlice javorjevega sirupa
-
2 žlici kokosovega olja
-
½ skodelice mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, lahko v isti posodi kot kvinojo)
-
1 žličko pecilnega praška
-
½ žličke sode bikarbone
-
2 banani
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Iz kvinoje dobimo kvinojino testo tako, da jo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več), vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s 4 žlicami javorjevega sirupa, 2 žlicama kokosovega olja in namočenimi mandlji (v blenderju). Vse pasiramo približno 10 minut, da nastane nekoliko tekoča in homogena zmes.
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
K masi dodamo pecilni prašek in sodo bikarbono ter vse narahlo premešamo.
-
Model za pito dobro namažemo s kokosovim oljem in ga zapolnimo s pripravljeno maso.
-
Banani narežemo na tanke kolobarje in jih razporedimo po vrhu pite.
-
Pečemo jo 30 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavi.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji