Kvinojina pita z bananami

Kvinojina pita z bananami

Kvinoja je odlično nadomestilo za pšenico in druga žita. Vsebuje veliko beljakovin, vitaminov in rudnin ter krepi ledvice, ki so v hladnejšem delu leta še posebej obremenjene. Trik, kako iz kvinoje najlažje dobimo moko oz. testo, pa v receptu.

POTREBUJEMO (za pekač premera 25 cm):

  • 1 skodelico kvinoje (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)

  • 4 žlice javorjevega sirupa

  • 2 žlici kokosovega olja

  • ½ skodelice mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, lahko v isti posodi kot kvinojo)

  • 1 žličko pecilnega praška

  • ½ žličke sode bikarbone

  • 2 banani

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Iz kvinoje dobimo kvinojino testo tako, da jo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več), vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s 4 žlicami javorjevega sirupa, 2 žlicama kokosovega olja in namočenimi mandlji (v blenderju). Vse pasiramo približno 10 minut, da nastane nekoliko tekoča in homogena zmes.

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. K masi dodamo pecilni prašek in sodo bikarbono ter vse narahlo premešamo.

  4. Model za pito dobro namažemo s kokosovim oljem in ga zapolnimo s pripravljeno maso.

  5. Banani narežemo na tanke kolobarje in jih razporedimo po vrhu pite.

  6. Pečemo jo 30 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavi.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji