Sezamovi piškoti

Sezam je odličen vir kalcija. Jaz ga pogosto uporabljam in si sama pripravljam gomasijo - na hitro popečen sezam sol, ki je sploh super kombinacija, če želimo, da se kalcij fiksira v kosti. Sezam pa je meni odličen tudi v sladkih jedeh.

Preberi več

Ajdovi piškoti z orehi in kakavom

Še ena ideja za sladek prigrizek na božično jutro. Idej za piškote ni nikoli preveč. Se strinjaš?     

Preberi več

Korenčkovi piškoti s figami

V zimski sezoni je korenček zelo pogosto na jedilniku. Naribanega dodam k solati, na hitro ga popečem za zelenjavno prilogo h kosilu ali ga grickam za popoldansko malico. Pogosto pa ga uporabim tudi v sladicah.

Preberi več

Bananini piškoti z lešniki

Danes so mi ti piškoti polepšali jutro. Pripravila sem jih en, dva, tri, pojedla pa sva jih še hitrje.

Preberi več

Jabolčni piškoti z lešniki

Teh piškotov se pa ne naveličam, zelo pogosto jih imam za zajtrk ali dopoldansko malico. So brez glutena, mleka, belega sladkorja ...

Preberi več

Korenčkovi piškoti z lešniki

Ker vem, da se pogosto ravno popoldne pojavi želja po sladkem, sem pripravila piškote, ki ne vsebujejo dodanega sladkorja, potešijo pa željo po sladkem. So kot nalašč za popoldansko malico.

Preberi več

Puhasti čokoladni zajčki

Za prihajajoče praznike sem pripravila malo drugačne piškotke. So brez glutena, laktoze in dodanega belega sladkorja, da se lahko posladkamo vsi. 

Preberi več

Proseni čokoladni piškoti s pomarančo

Ko pečeš piškote in zadiši po pomarančah … neprecenljivo. Zraven prosene kaše sem dodala še ekološko pridelano oljčno olje Slovenske Istre Morgan z okusom pomaranče, ki jim doda aromo.

Preberi več

Amarantovi piškoti z lešniki in brusnicami

Amarant, podobno kot kvinoja, vsebuje veliko beljakovin in rudnin, ne vsebuje pa glutena. Piškotom doda sladek, oreščkast okus in je hitro prebavljiv. 

Preberi več

Proseni jabolčni piškoti s cimetom

Nič ne more premagati vonja in okusa po sveže pečenih piškotih. Se strinjaš? Narejeni so iz prosa, ki je hitro prebavljivo, deluje bazično in zmanjša zakisanost telesa.

Preberi več

Čokoladni medenjaki

Praznično sladkanje začenjam z medenjaki, ki jih v tem času tudi največ pojem. So enostavni za pripravo, brez glutena, dodanega belega sladkorja in so odlični ob čaju za zajtrk ali malico.

Preberi več

Pesini piškoti z ajdo in orehi

Ti zelenjavni piškotki so odlični za zajtrk ali malico. Pesa jim doda sladek okus in veliko železa, ajda vlaknin, orehi pa so za piko na i.

Preberi več

Proseni čokoladni piškoti z lešniki

Piškote je prva pokušala sinička in mislim, da so ji bili zelo všeč. So enostavni za pripravo, brez glutena, belega sladkorja in so odlični za zajtrk ali malico.

Preberi več

Čokoladni bananini piškoti s pinjolami

Čokolada, sadje in oreščki oz. semena. Tak je običajno moj začetek dneva. Ti piškoti vsebujejo vse troje, so brez dodanega belega sladkorja in so odlični za zdrav začetek dneva.

Preberi več

Bučni piškoti z aronijo

Vse bolj, ko se bliža jesen, vse pogostejša sestavina so buče. Zanimivo, da jih najpogosteje uporabljam pri pripravi sladic, saj dodajo sladek okus in naredijo pecivo rahlo in puhasto.

Preberi več

Avokadovi piškoti s sezamom

Moja trenutno najljubša jed iz avokada. Piškoti so slani, hrustljavi in enostavni za pripravo. So odličen prigrizek za malico ali večerjo.

Preberi več

Proseni malinovi piškoti

Cookie time! Lahki, hitro prebavljivi in sadni piškoti, so odlični za zajtrk ali dopoldansko malico, ko rabimo novo dozo energije.

Preberi več

Lečina juha in bučkini piškoti

Juha in piškoti za kosilo? Zakaj pa ne, saj je juha nasitna ter vsebuje veliko beljakovin, piškoti pa vlaknine, vitamine in zdrave maščobe.

Preberi več

Bučkini piškoti

Okusni slani piškoti, ki so hitro prebavljivi in nam dajo ravno prav energije. Odlična ideja za zajtrk ali malico.

Preberi več

Korenčkovi piškoti

Obožujejo jih tako otroci kot odrasli, saj so ravno prav sladki in hrustljavi, vendar brez dodanega belega sladkorja. Korenje vsebuje veliko vitaminov in rudninskih snovi ter je odličen vir beta-karotena, ki je močan antioksidant.

Preberi več

Proseni orehovi piškoti

Okusni, hrustljavi in lahki piškoti so super prigrizek ob čaju ali kot malica za na pot. Proso ne vsebuje glutena, deluje bazično in zmanjša zakisanost telesa. Zaradi velike vsebnosti silicija krepi kožo, ter spodbuja rast nohtov in las.

Preberi več

Čokoladni piškoti

Okusni, guilt-free piškoti so energijsko poln prigrizek. Enostavni za pripravo, ter brez glutena, belega sladkorja, jajc in mleka. Še malo, pa bo vikend in morda čas za kakšen potep. Ti piškoti so kot nalašč za malico na poti.

Preberi več

Riževi gumbi

Riževi piškoti brez glutena in jajc, z veliko beljakovin. Enostavni so za pripravo in imajo nekoliko oreškast okus.

Preberi več