Čokoladni medenjaki

Čokoladni medenjaki

Praznično sladkanje začenjam z medenjaki, ki jih v tem času tudi največ pojem. So enostavni za pripravo, brez glutena, dodanega belega sladkorja in so odlični ob čaju za zajtrk ali malico.

POTREBUJEMO:

  • ¾ skodelice riževe moke 

  • ¼ skodelice ajdove moke

  • 2 žlici medu

  • približno 100 g izkoščičenih datljev

  • ½ skodelice vode

  • 1 žličko sode bikarbone

  • ščepec cimeta

  • 4 žlice kakava

  • 3 žlice kakavovega masla

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. Datlje za par minut namočimo v vroči vodi (½ skodelice), da se zmehčajo. Ko se voda ohladi, datlje spasiramo s paličnim mešalnikom v gosto pasto.

  3. Datljem dodamo moko, med, sodo bikarbono in cimet ter vse dobro pregnetemo v nekoliko lepljivo testo (če je presuho, še po potrebi dodamo malo vode).

  4. Iz mase oblikujemo kroglice in jih pečemo na peki papirju v pekaču približno 30 minut, da porjavijo.

  5. Ko so medenjaki pečeni, počakamo, da se ohladijo in jih povaljamo v zmesi stopljenega kakavovega masla in kakava. Postavimo jih na mrzlo, da se preliv ohladi in postopek po želji še enkrat ponovimo.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji