Koruzne čoko kroglice

Pa smo v obdobju vranice, ko je le-ta dominanten, hkrati pa tudi bolj obremenjen organ. V ozračju je že več vlage (vlaga je negativni klimatski vpliv v povezavi s funkcionalnim sklopom vranica-trebušna slinavka/želodec) in temperature so se znižale.
Zato je priporočljivo v naši prehrani dodajati že malo več žit, z vidika prebave najbolje v dopoldanskem času oziroma še za kosilo.

Preberi več

KOKOSOVE HRUSTLJAVE KROGLICE

Ena izmed ključnih sprememb v prehranjevanju pri meni je bila, da sem spremenila pogled in fokus. Prej sem konstantno razmišljala kaj vse ne smem in morem pazit, danes pa sem osredotočena na vse to, kar lahko. Osredotočena sem na ravnovesje, ki ga vsakodnevno vzdržujem s prehranjevanjem. Na hrano gledam s hvaležnostjo in ljubeznijo, saj mi, ta daje enrgijo in me gradi.       

Preberi več

Jabolčne kroglice

Jabolka so trenutno najbolj aktualni sadež pri meni. Na splošno so sezonska živila najbolj optimalna z vidika naše zaščitne energije (WEI - energija), ki nas varuje pred klimatskimi vplivi. V vsaki sezoni rastejo (oziroma jih lahko skladiščimo) tista živila, ki naredijo najboljšo zaščito za naše telo.

Preberi več

Zelenine kroglice s korenčkom

Zelena spada med eno izmed moje najljubše zelenjave.
Zakaj?
Ker krepi ledvice (tudi sečila), ki so naša zagonjska moč. Zelo je pomembno, da ledvic ne šibimo s prehranjevanjem in načinom življenja. Njihov čas je zima, barva črna, čustvo pa strah.
Te kroglice so odlične zraven juh … ali kot prigrizek za sabo.

Preberi več

OREHOVE KROGLICE

Orehov prej nisem preveč marala, ker so mi bili preveč grenki. Ko sem jih začela namakati, pa sem jih vzljubila. Po naravi je oreh topel ter po TKM krepi ledvice (ki so v zimski sezoni bolj obremenjen organ) in pljuča.

Preberi več

ČOKOLADNE KROGLICE S KOKOSOM

Čokolado obožujem. A je kdo ne?
Čokolada me je naučila eno zelo pomembno lekcijo: V prehranjevanju je pomembna raznolikost in z NOBENIM živilom ni za pretiravati, četudi ima toliko pozitivnih učinkov.

Preberi več

Sladke bučne kroglice

Buče so zakon, jaz jih obožujem. In sploh odlične so v hladnejšem vremenu, ker nas pogrejejo. V prehranjevanju sloh ne rabimo komplicirati, ker so preprosti recepti, iz malo različnih sestavin, preprosti za pripravo, pa tudi lažje prebavljivi.

Preberi več

Velikonočne čokoladne kroglice

Ti prazniki bodo nekoliko drugačni, ampak nič manj sladki in okusni. Jaz se bom sladkala s tremi kroglicami. Poskušala sem več variant, zmagale pa so čokoladne. Sem velik čokoholik, ampak čokolado oziroma kakav uživam poredko (ker lahko ob pogostem uživanju vname črevo).

Preberi več

Bučkine kroglice s tofujem

Sezonu zelenih bučk zelo dobro izkoristim. Pa vi? Kako jih najraje pripravite?

Jaz iz njih naredim piškote, pogosto tudi kot kroglice. Tokrat sem zraven dodala še tofu in pridejo noro dobre.

Preberi več

Čokoladne bananine kroglice

Ideja za sladico čez vikend (niso ravno za vsaki dan). Po mojih izkušnjah te kroglice navdušijo vsekakor. Razen tistega, ki ne mara banan. V takem primeru se lahko banane nadomesti s figami, baje pride tudi noro okusno. To različico še morem testirati.

Preberi več

Lešnikove čokoladne kroglice s kokosom

Ko sta okus po ferreru in rafaelu združena. Kroglice so enostavne za pripravo, brez glutena, mleka, belega sladkorja, jajc …  

Preberi več

Kroglice iz hokaido buče

Narava je tako pametna, da nam da ob vsakem letnem času tisto, kar naše telo potrebuje. Zdaj smo v obdobju vranice in trebušne slinavke, ki ju krepijo živila rumene oz. oranžne barve. Med te sodijo seveda tudi buče. Danes sem iz njih naredila kroglice, ki so popestrile solato, odlične so pa tudi v juhi ali kot prigrizek dopoldne.

Preberi več

Borovničeve kroglice s kokosom

Sem jih morala še z borovnicami poskusiti in lahko vam zagotovim, da so tudi te odlične. Preprosto, kokos pač paše z vsem.

Preberi več

Bučkine kroglice

Bučk se ne naveličam. Obožujem popečene, pa v juhah, omakah, piškotih, tokrat pa sem iz njih naredila kroglice. Popestrijo poletne solate, so pa tudi odlične kot samostojen prigrizek za malico. 

Preberi več

Jagodne kroglice s kokosom

Jagode in kokos? Super kombinacija. Prišla sem do spoznanja, da s kokosom paše vse. Tako pač je, če si koko-holik.   

Preberi več

Prosene sirove kroglice

Kroglice popestrijo juhe in solate in so odlične kot prigrizek. Vsebujejo pa tudi začimbe, ki olajšajo prebavljivost sira in drugih maščob.

Preberi več

Bananine kroglice s kokosom

Lahko bi se specializirala za recepte iz banan in kokosa. Vsekakor sta moji najljubši sestavini v preteklem letu in imam občutek, da bosta tudi v 2018. Tokrat združeni v odličnih kroglicah.

Preberi več

Snežne kroglice

So najbolj puhaste kroglice vseh časov. Zame so popolna sladica za praznike. Ob njih lahko uživamo vsi, saj ne vsebujejo glutena, laktoze in dodanega belega sladkorja. Prepričana sem, da bodo očarale vsakega gosta.

Preberi več

Kokosove kroglice z malinami

Sem cocoholik. Lahko bi vsak dan jedla kokos in sladice iz njega. Tokrat je v odlični kombinaciji z mandlji in malinami.

Preberi več

Lečine kroglice

So okusen beljakovinski prigrizek ali kot priloga k solati ali juhi. Lečo obožujem, ker je odličen vir železa, je nasitna, hitro prebavljiva in nam da veliko energije. 

Preberi več

Blitvine kroglice

Najbolj zeleni prigrizek vseh časov. Blitva, fižol, mleti mandlji in kosmiči so kombinacija, ki nasiti in nam da ravno prav energije med obroki.

Preberi več

Lešnikove čokoladne kroglice

So ena izmed mojih najljubših sladic. Hitro so narejene, enostavne za pripravo in navdušijo tako nas ženske, kot tudi moške.

Preberi več

Zelenjavne kroglice

So zelo okusne, enostavne za pripravo in polne beljakovin in vitaminov. Lahko jih dodamo v solate, juhe ali kot priloge in so super za otroke, ki ne marajo zelenjave. 

Preberi več

Velikonočne kroglice

Okusne, sladke in malce kisle kroglice za bližajoče praznike. Recept je primeren za kuharsko ustvarjanje z otroci, saj ti obožujejo sladice in barve. Z veseljem bodo pomagali, preverjeno.

Preberi več

Brokolijeve kroglice

Brokoli je lahko prebavljiv in spada med najbolj zdravo zelenjavo. Bogat je z antioksidanti, beta karotenom, vitaminom C in E, ter vsebuje veliko progesterona, ki je znan kot 'hormon sreče'. Brokolijeve kroglice so okusne, enostavne za pripravo in jih lahko dodamo kot prilogo k solati, juhi ali kot hiter prigrizek.

Preberi več

Slivove kroglice s chia semeni

So super prigrizek za vse priložnosti. Okusne, hrustljave in enostavne za pripravit.

Preberi več

Čokoladne prosene kroglice

Ena izmed meni najljubših sladic. Preprosta za pripravo, super okusna, brez glutena, sladkorja in jajc.

Preberi več