Velikonočne čokoladne kroglice
Ti prazniki bodo nekoliko drugačni, ampak nič manj sladki in okusni. Jaz se bom sladkala s tremi kroglicami. Poskušala sem več variant, zmagale pa so čokoladne. Sem velik čokoholik, ampak čokolado oziroma kakav uživam poredko (ker lahko ob pogostem uživanju vname črevo).
SESTAVINE:
- 200 g mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za nekaj minut v vrelo vodo in olupimo)
- 150 g suhih fig (namesto fig lahko uporabimo katero drugo suho sadje)
- 2–3 žlice stopljenega kokosovega olja
- 100 g mletih mandljev
- 3 žlice kakava (po želji se lahko doda več)
- približno 50 g amarantovih napihnjencev (lahko so tudi kvinojini, proseni … napihnjenci – najugodneje so v dm-u)
PRIPRAVA
Suhe fige namočimo v topli vodi za 2 uri (lahko tudi čez noč), da se zmehčajo.
V mešalniku (blenderju) pretlačimo (zblendamo) namočene in olupljene mandlje, zmehčane fige in kokosovo olje (po potrebi dodamo še malo vode v kateri smo namakali fige). Masi dodamo mlete mandlje in kakav ter vse dobro premešamo, da dobimo kompaktno zmes (če je zmes preredka, dodamo po potrebi še malo mletih mandljev). Iz mase oblikujemo kroglice in jih povaljamo v amarantovih napihnjencih (kroglice hranimo v hladilniku).
Veselo sladkanje in lepe praznike!
x Duša
P.S.: Zelo vesela in hvaležna bom tudi kake fotografije, če boste kroglice naredili.
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji