Lečine kroglice

Lečine kroglice

So okusen beljakovinski prigrizek ali kot priloga k solati ali juhi. Lečo obožujem, ker je odličen vir železa, je nasitna, hitro prebavljiva in nam da veliko energije. 

POTREBUJEMO:

  • 1 in ½ skodelice rdeče leče

  • 2 žlici olivnega olja

  • ščepec kumine

  • 1 skodelico bio riževih kosmičev (lahko katere druge kosmiče, riževi so najbolj nevtralnega okusa)

  • 1 skodelico mletih mandljev

  • ščepec kajenskega popra

  • ščepec morske soli

  • za okus lahko dodamo nekaj žlic neaktivnih kvasnih kosmičev

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Lečo speremo, ter kuhamo do mehkega približno 20 minut. Če se med kuhanjem na vrhu lonca nabere pena, vodo in peno odlijemo, ter dolijemo svežo.

  2. Lečo, olivno olje in kumino spasiramo s paličnim mešalnikom (ali v blenderju). Po potrebi dodamo malo vode, vendar ne preveč.

  3. Dodamo riževe kosmiče, mlete mandlje, kajenski poper, sol, kvasne kosmiče in vse dobro premešamo (če je zmes preredka, dodamo še nekoliko riževih kosmičev in mandljev). Tako dobimo gosto maso, ki jo damo za nekaj ur v hladilnik, da se vse sestavine prepojijo in kosmiči zmehčajo.

  4. Iz mase oblikujemo kroglice in jih na hitro popečemo v ponvi (z zelo malo olja, da se naredi hrustljava skorja).

  5. Lečine kroglice se odličen samostojni prigrizek ali kot priloga k solatam in juham.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji