Čokoladne bananine kroglice

Čokoladne bananine kroglice

Ideja za sladico čez vikend (niso ravno za vsaki dan). Po mojih izkušnjah te kroglice navdušijo vsekakor. Razen tistega, ki ne mara banan. V takem primeru se lahko banane nadomesti s figami, baje pride tudi noro okusno. To različico še morem testirati.

POTREBUJEMO:

  • 2 zreli banani
  • 3 žlice javorjevega sirupa (ali medu …)
  • 200 g mletih mandljev
  • 70 g amarantovih napihnjencev (ali druge vrste napihnjenci, kvinojini …)
  • približno 100 g temne čokolade

PRIPRAVA:

V večji posodi s paličnim mešalnikom spasiramo banani in javorjev sirup. Dodamo mlete mandlje in amarantove napihnjenec (če je masa preredka, dodamo po potrebi še mletih mandljev ali napihnjencev). Maso pustimo nekaj minut, da se vse sestavine dobro prepojijo.

Iz pripravljene mase oblikujemo kroglice in jih povaljamo v stopljeni čokoladi. Okrasimo jih lahko s grobo mleto kokosovo moko ali po želji. Počakamo, da se čokolada strdi ter jih hranimo v hladilniku.

Veselo sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

Brezplačno predavanje in predstavitev knjige "Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini)"

Nova Gorica: 16.7. (17:30)
Ljubljana: 17.7. (17:00)
Maribor: 19.7. (17:30)

Prijavite se na info@svojpotencial.si (napišite na primer: Prijava na predavanje, zraven pa pripišite še ime in kraj).

Več o knjigi tukaj: https://svojpotencial.si/trgovina/knjizica-temeljna-nacela-prehranjevanja-po-tkm/ 

 

Prehrana po TKM (tradicionalni kitajski medicini) temelji na ravnovesju okusov (kisel, grenek, sladek, pikanten in slan). Bolj kot ga s prehranjevanjem vzdržujemo, bolje se počutimo.
Minejo napadi potrebe po sladkem, uredi se prebava, čez dan pa imamo več energije.

 
 

 
 

Komentarji