Zelenjavne kroglice

Zelenjavne kroglice

So zelo okusne, enostavne za pripravo in polne beljakovin in vitaminov. Lahko jih dodamo v solate, juhe ali kot priloge in so super za otroke, ki ne marajo zelenjave. 

POTREBUJEMO:

  • 2 srednje veliki bučki (cukini)

  • 3 korenčke

  • 2 žlici olivnega olja

  • 1 skodelico leče

  • 1 skodelico bio riževih kosmičev (lahko katere druge kosmiče, riževi so najbolj nevtralnega okusa)

  • ⅔ skodelice mletih mandljev

  • ½ skodelice kvasnega posipa (kvasni posip, nutritional yeast)

  • ½ žličke morske soli

  • ščepec kumine

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Lečo speremo, ter kuhamo do mehkega približno 20 minut. Če se med kuhanjem na vrhu lonca nabere pena, vodo in peno odlijemo, ter dolijemo svežo.

  2. Bučke operemo in očistimo, korenček olupimo ter vse narežemo na manjše koščke. Na hitro jih popečemo na olivnem olju, posolimo in še za par minut podušimo, da se vse dobro zmehča.

  3. Bučke, korenček in lečo ter olivno olje spasiramo s paličnim mešalnikom (ali v blenderju).

  4. Dodamo riževe kosmiče, mlete mandlje, kvasov posip in kumino ter vse dobro premešamo (če je zmes preredka, dodamo še nekoliko riževih kosmičev in mandljev). Tako dobimo gosto maso, ki jo damo za nekaj ur v hladilnik, da se vse sestavine prepojijo in kosmiči zmehčajo.

  5. Iz mase oblikujemo kroglice in jih na hitro popečemo v ponvi (z zelo malo olja, da se naredi hrustljava skorja).

  6. Zelenjavne kroglice se odlično podajo k solatam ali juham in tako dobimo zelo okusen, hitro prebavljiv in energijsko poln obrok.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša

P.S. Po želji lahko izberemo drugi dve vrsti zelenjave, ne mešamo pa jih preveč (največ 3-4 vrste zelenjave v enem obroku), saj tako izboljšamo prebavo, oz. je ne upočasnimo.



Komentarji