Bučkine kroglice s tofujem
Sezonu zelenih bučk zelo dobro izkoristim. Pa vi? Kako jih najraje pripravite?
Jaz iz njih naredim piškote, pogosto tudi kot kroglice. Tokrat sem zraven dodala še tofu in pridejo noro dobre.
POTREBUJEMO:
- približno 2 srednje veliki zeleni bučki
- ½ tofuja (približno 100 g, jaz sem uporabila dimljeni tofu)
- ½ skodelice mletih mandljev (približno 100 g)
- sol po okusu
- 3 žlice kvasnega posipa (neaktivni kvas, ki vsebuje veliko vitaminov iz B skupine)
Po želji lahko del mletih mandljev nadomestimo s kosmiči (riževi, ajdovi ...)
(skodelica meri 5 dl)
PRIPRAVA:
Bučki operemo in naribamo ter z rokami iz bučk izstisnemo vodo.
Bučke damo v večjo posode, zraven naribamo tofu ter dodamo mlete mandlje, sol in kvasni posip. Vse dobro premešamo (če se mase ne sprime dobro, po potrebi dodamo še mletih mandljev).
Iz mase oblikujemo kroglice in jih na hitro popečemo v ponvi (z zelo malo olja, da se naredi hrustljava skorja). Kroglice lahko dodamo zraven solat, popečene zelenjave ...
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Prehranski načrt vam osebno prilagodim na podlagi izpolnjenega vprašalnika.
Samo še danes po znižani ceni, hkrati pa vam zraven podarim e-knjižico Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini). Več TUKAJ: https://svojpotencial.si/trgovina/prehranski-nacrt/.
O meni:
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji