Blitvine kroglice

Blitvine kroglice

Najbolj zeleni prigrizek vseh časov. Blitva, fižol, mleti mandlji in kosmiči so kombinacija, ki nasiti in nam da ravno prav energije med obroki.

POTREBUJEMO:

  • 200 g blitve

  • 2 žlici olivnega olja

  • ½ skodelice belega fižola (obvezno ga prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)

  • 2 skodelici bio riževih kosmičev (lahko tudi katerekoli druge kosmiče, riževi so najbolj nevtralnega okusa)

  • ⅔ skodelice mletih mandljev

  • ½ skodelice kvasnega posipa (kvasni posip, nutritional yeast)

  • 1 žličko morske soli

  • ščepec kumine

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Fižol speremo, ter kuhamo do mehkega približno 1 uro (z lovorjevimi listi). Če se med kuhanjem na vrhu lonca nabere pena, vodo in peno odlijemo ter dolijemo svežo.

  2. Blitvo operemo, narežemo na manjše koščke in na hitro pokuhamo v slani vodi. Nato jo odcedimo in počakamo, da se ohladi.

  3. Blitvo, fižol in olivno olje spasiramo s paličnim mešalnikom (ali v blenderju).

  4. Dodamo riževe kosmiče, mlete mandlje, kvasov posip in kumino ter vse dobro premešamo (če je zmes preredka, dodamo še nekoliko riževih kosmičev in mandljev). Tako dobimo gosto maso, ki jo damo za nekaj ur v hladilnik, da se vse sestavine prepojijo in kosmiči zmehčajo.

  5. Iz mase oblikujemo kroglice in jih na hitro popečemo v ponvi (z zelo malo olja, da se naredi hrustljava skorja).

  6. Blitvine kroglice so okusen samostojni prigrizek, odlično se pa podajo tudi k solatam ali juham oz. kot priloga.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji