Kroglice iz hokaido buče

Kroglice iz hokaido buče

Narava je tako pametna, da nam da ob vsakem letnem času tisto, kar naše telo potrebuje. Zdaj smo v obdobju vranice in trebušne slinavke, ki ju krepijo živila rumene oz. oranžne barve. Med te sodijo seveda tudi buče. Danes sem iz njih naredila kroglice, ki so popestrile solato, odlične so pa tudi v juhi ali kot prigrizek dopoldne.

POTREBUJEMO:

  • približno polovico hokaido buče
  • 1 skodelico kuhane rdeče leče
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 skodelico kvinojinih kosmičev (lahko katere druge kosmiče)
  • ⅔ skodelice mletih mandljev
  • 3 žlice kvasnega posipa (lahko izpustimo)
  • morska sol
  • ščepec mlete kumine

(skodelica meri 3 dl)


PRIPRAVA:

  1. Lečo speremo, ter kuhamo do mehkega približno 20 minut. Če se med kuhanjem na vrhu lonca nabere pena, vodo in peno odlijemo, ter dolijemo svežo.
  2. Bučo olupimo in naribamo.
  3. Kuhano lečo in olivno olje spasiramo s paličnim mešalnikom (ali v blenderju). Dodamo naribano bučo, kvinojine kosmiče, mlete mandlje, kvasov posip, sol (po okusu) in kumino ter vse dobro premešamo (če je zmes preredka, dodamo še nekoliko kvinojinih kosmičev in mandljev). Tako dobimo gosto maso, ki jo damo za pol ure v hladilnik, da se vse sestavine prepojijo in kosmiči zmehčajo.
  4. Iz mase oblikujemo kroglice in jih na hitro popečemo v ponvi (z malo olja, da se naredi hrustljava skorja).

Dober tek.
Vse lepo!

Komentarji