Snežne kroglice

Snežne kroglice

So najbolj puhaste kroglice vseh časov. Zame so popolna sladica za praznike. Ob njih lahko uživamo vsi, saj ne vsebujejo glutena, laktoze in dodanega belega sladkorja. Prepričana sem, da bodo očarale vsakega gosta.

POTREBUJEMO:

  • približno 1 in ½ skodelico kvinojinih napihnjencev (ali amarantovih napihnjencev)

  • 100 g mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo)

  • ½ skodelice agavinega sirupa

  • ½ žličke vanilije v prahu

  • 2 žlici kokosovega olja

  • približno ½ skodelice kokosove moke (mleti kokos)

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. V blenderju spasiramo namočene in olupljene mandlje, agavin sirup, vanilijo in kokosovo olje (po potrebi dodamo še malo vode), da dobimo kremno zmes.

  2. Masi dodamo kvinojine napihnjence, vse dobro premešamo, pregnetemo ter pustimo par minut, da se vse sestavine prepojijo (če je zmes preredka, dodamo po potrebi še kvinojinih napihnjencev; če je pregosta, pa še malo vode).

  3. Iz mase oblikujemo kroglice in jih povaljamo v mletem kokosu. Kroglice hranimo v hladilniku.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji