Jagodne kroglice s kokosom

Jagodne kroglice s kokosom

Jagode in kokos? Super kombinacija. Prišla sem do spoznanja, da s kokosom paše vse. Tako pač je, če si koko-holik.   

POTREBUJEMO:

  • približno 150 g jagod
  • 200 g mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo)
  • 4 žlice agavinega sirupa
  • ½ žličke vanilije v prahu ali vanilijevega sladkorja
  • 2 žlici kokosovega olja
  • približno 2 skodelici nastrganega kokosa (grobo mleta kokosova moka)

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. V blenderju spasiramo oprane in očiščene jagode, namočene in olupljene mandlje, agavin sirup, vanilijo in kokosovo olje (po potrebi dodamo še malo vode), da dobimo kremno zmes.
  2. Masi dodamo grobo mleto kokosovo moko in vse dobro premešamo (če je zmes preredka, dodamo po potrebi še kokosove moke).
  3. Iz mase oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji