Lešnikove čokoladne kroglice s kokosom

Lešnikove čokoladne kroglice s kokosom

Ko sta okus po ferreru in rafaelu združena. Kroglice so enostavne za pripravo, brez glutena, mleka, belega sladkorja, jajc …  

POTREBUJEMO:

  • 200 g mletih lešnikov
  • ¼ skodelice riževega mleka (ali drugega rastlinskega mleka)
  • 1 žlico javorjevega sirupa (ali več, po okusu)
  • 3 žlice kakava (po želji lahko manj oziroma več)
  • 5 žlic grobo mlete kokosove moke (nastrgani kokos)

(skodelica meri 5 dl)

PRIPRAVA:

V posodi dobro premešamo mlete lešnike, riževo mleko, javorjev sirup in kakav, da dobimo homogeno maso (če je masa preredka, po potrebi dodamo še mletih mandljev). Iz mase oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki.

Veselo sladkanje.
Vse lepo!
X Duša


Recept sem za vas pripravila Duša Štefanec, avtorica e-knjižice Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini).

V njej najdemo nasvete in znanje, kako s prehranjevanjem vzdrževati ravnovesje, optimalno počutje, vitkost in vitalnost. 

Več o knjižici TUKAJ: https://svojpotencial.si/trgovina/temeljna-nacela-prehranjevanja-po-tkm/.


Komentarji