Sladke bučne kroglice

Sladke bučne  kroglice

Buče so zakon, jaz jih obožujem. In sploh odlične so v hladnejšem vremenu, ker nas pogrejejo. V prehranjevanju sloh ne rabimo komplicirati, ker so preprosti recepti, iz malo različnih sestavin, preprosti za pripravo, pa tudi lažje prebavljivi.

POTREBUJEMO:

  • 250 g hokaido buče
  • 4 žlice javorjevega sirupa (ali medu ...)
  • 200 g mletih lešnikov
  • po želji ščepec cimeta 

PRIPRAVA:

Bučo razrežemo na manjše kose. Kose kuhamo na zmernem ognju, da se zmehčajo. Nato jih olupimo in spasiramo z javorjevim sirupom v pire.

V posodi premešamo bučni pire, mlete mandlje in cimet. Vse dobro premešamo in iz dobljene mase oblikujemo kroglice.

Kroglice povaljamo v na drobno narezane mandlje ali lešnike. Kroglice hranimo v zaprti posodi.

Prijetno sladkanje.

Vse lepo!
x Duša

Recept sem za vas pripravila Duša Štefanec, avtorica knjige Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini).

V e-knjigi najdete nasvete in znanje, kako s prehranjevanjem vzdržujemo:

  • optimalno počutje,
  • vitkost in
  • vitalnost.

Več tukaj:https://svojpotencial.si/trgovina/temeljna-nacela-prehranjevanja-po-tkm/.

 Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM

Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM

prehranjevanje za vitkost in vitalnost

Komentarji