Prosene sirove kroglice

Prosene sirove kroglice

Kroglice popestrijo juhe in solate in so odlične kot prigrizek. Vsebujejo pa tudi začimbe, ki olajšajo prebavljivost sira in drugih maščob.

POTREBUJEMO:

  • ½ skodelice prosene kaše

  • 200 g feta sira

  • 200 g fino mletih mandljev

  • 1 žličko soli

  • 1 žličko galganta (zelo olajša presnovo maščob)

  • ½ žličke ingverja

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Proseno kašo speremo, odcedimo in skuhamo v vodi (približno pol ure na zmernem ognju).

  2. Še vroči proseni kaši (brez vode) dodamo feta sir, mandlje, galgant, ingver ter solimo po okusu. Dobro premešamo in pregnetemo, da se vse sestavine prepojijo in da dobimo kompaktno maso (če je masa preredka, dodamo po potrebi še mletih mandljev).

  3. Iz mase oblikujemo kroglice. Če želimo, da so bolj hrustljave jih lahko na hitro popečemo v ponvi, da se naredi skorja.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji