Proseni čokoladni piškoti s pomarančo

Proseni čokoladni piškoti s pomarančo

Ko pečeš piškote in zadiši po pomarančah … neprecenljivo. Zraven prosene kaše sem dodala še ekološko pridelano oljčno olje Slovenske Istre Morgan z okusom pomaranče, ki jim doda aromo.

POTREBUJEMO:

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Iz prosene kaše dobimo proseno testo tako, da kašo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več), vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s pomarančnim oljčnim oljem in javorjevim sirupom v gosto maso (v blenderju).

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. Masi iz prosene kaše dodamo kakav in cimet ter vse dobro pregnetemo (če je masa pregosta, dodamo po potrebi še malo vode; če je preredka pa še eno žlico kakava).

  4. Iz pripravljene mase oblikujemo piškote želene oblike (meni je najlažje, da najprej iz mase oblikujem kroglico in jo nato malo sploščim ter pogladim rob). Piškote na vrhu okrasimo s koščki kandiranih pomarančnih lupinic ter jih malo potisnemo v piškote.

  5. Pečemo jih na peki papirju v pekaču približno 30 minut. Hranimo jih v zaprti posodi.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!

x Duša


Komentarji