Avokadovi piškoti s sezamom

Avokadovi piškoti s sezamom

Moja trenutno najljubša jed iz avokada. Piškoti so slani, hrustljavi in enostavni za pripravo. So odličen prigrizek za malico ali večerjo.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico bio riževe moke

  • ½ skodelice sezama

  • 2 srednje velika zrela avokada

  • 1 žlico olivnega olja

  • 1 žličko soli

  • ½ žličke sode bikarbone

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. V veliki posodi premešamo riževo moko, sezam, očiščena avokada, olivno olje, sol in sodo bikarbono. Vse dobro pregnetemo, da dobimo kompaktno testo (če se testo ne sprime dobro, dodamo po potrebi še olivno olje ali malo vode).

  3. Iz pripravljene mase oblikujemo piškote željene oblike in jih pečemo na peki papirju v pekaču približno 30 minut. Hranimo jih v zaprti posodi na hladnem.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji