Lečina juha in bučkini piškoti

Lečina juha in bučkini piškoti

Juha in piškoti za kosilo? Zakaj pa ne, saj je juha nasitna ter vsebuje veliko beljakovin, piškoti pa vlaknine, vitamine in zdrave maščobe.

POTREBUJEMO:

  • 200 g rdeče leče

  • polovico gomolja zelene

  • 1 srednje veliko čebulo

  • 1 žlico olivnega olja

  • 1,5 l vode

  • ½ žličke kumine

  • približno 5 češnjevih paradižnikov

  • po želji 4 žlice kvasnih kosmičev (kvasni posip, nutritional yeast)

  • ščepec soli

PRIPRAVA:

  1. Gomolj zelene in čebulo olupimo ter oboje narežemo na manjše koščke.

  2. V loncu na hitro popražimo čebulo in zeleno (med praženjem občasno premešamo), solimo ter še nekaj minut podušimo.

  3. Lečo dobro speremo, odcedimo (najbolje je lečo predhodno namočiti v vodi za nekaj ur, da se zmehča), jo dodamo v lonec ter vse zalijemo z vodo, premešamo in zavremo.

  4. Juhi dodamo še kumino in jo ob rahlem vretju kuhamo še 40 minut. Nekaj minut preden je kuhana, še dodamo očiščene in oprane češnjeve paradižnike.

  5. Juho spasiramo s paličnim mešalnikom ali v blenderju.

  6. Na koncu dodamo kvasni posip (ki juho dodatno zgosti in doda sirast okus), ter vse dobro premešamo.

  7. Če juhi dodamo še bučkine piškote, dobimo okusen in nasiten obrok (recept za bučkine piškote tukaj).

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji