Sezamovi piškoti

Sezamovi piškoti

Sezam je odličen vir kalcija. Jaz ga pogosto uporabljam in si sama pripravljam gomasijo - na hitro popečen sezam sol, ki je sploh super kombinacija, če želimo, da se kalcij fiksira v kosti. Sezam pa je meni odličen tudi v sladkih jedeh.

POTREBUJEMO:

  • 100 g sezamovih semen (jih čez noč namočimo)
  • 100 g datljev (jih namočimo skupaj s sezamovimi semeni čez noč)
  • 150 g riževe moke (ali druge moke po izbiri)
  • ½ žličke indijskega trpotca (psyllium)
  • ½ sode bikarbone 

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 180º C.

Odcedimo sezamova semena in datlje ter jih v paličnem mešalniku zmiksamo v homogeno zmes.

V posodo dodamo zmes iz sezama in datljev, riževo moko, indijski trpotec in sodo ter dobro pregnetemo vse sestavine.

Iz dobljene mase oblikujemo malo večje kroglice, ki jih nato sploščimo, da dobimo oblike piškota.

Piškote pečemo od 20 – 30 minut.

Veselo sladkanje.
Vse lepo!

x Duša

Komentarji