Proseni orehovi piškoti

Proseni orehovi piškoti

Okusni, hrustljavi in lahki piškoti so super prigrizek ob čaju ali kot malica za na pot. Proso ne vsebuje glutena, deluje bazično in zmanjša zakisanost telesa. Zaradi velike vsebnosti silicija krepi kožo, ter spodbuja rast nohtov in las.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico prosene kaše

  • 200 g mletih orehov

  • 100 g mletih mandljev

  • 8 žlic javorjevega sirupa

  • 3 žlice (12 g) chia semen

  • 2 žlici kokosovega olja

  • ščepec soli

PRIPRAVA:

  1. Iz prosene kaše dobimo proseno moko tako, da jo čez noč namočimo. Po 8 urah namakanja (lahko tudi več) vodo odlijemo, kašo speremo in odcedimo, ter zmiksamo z javorjevim sirupom v gosto nekoliko tekočo maso (v blenderju ali s paličnim mešalnikom). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo malo vode.   

  2. Pečico segrejemo na 180 ºC.

  3. Maso prelijemo v posodo, dodamo ostale sestavine in vse dobro pregnetemo, da dobimo nekoliko lepljivo testo.

  4. Iz testa oblikujemo kroglice in jih nekoliko sploščimo (kot bi delali pleskavice).

  5. Piškote položimo na pekač s peki papirjem in pečemo približno 30 minut, da porjavijo.

  6. Pustimo jih še nekaj minut, da se ohladijo.

Prijetno sladkanje.

x Duša




Komentarji