Puhasti čokoladni zajčki

Puhasti čokoladni zajčki

Za prihajajoče praznike sem pripravila malo drugačne piškotke. So brez glutena, laktoze in dodanega belega sladkorja, da se lahko posladkamo vsi. 

POTREBUJEMO:

  • ½ skodelice mandljeve moke
  • ½ skodelice riževe ali katere druge moke
  • 3 žlice agavinega ali javorjevega sirupa
  • ⅓ skodelice riževega mleka
  • ščepec vanilije
  • 50 g temne čokolade
  • 1 žlico kokosovega olja
  • približno ½ skodelice amarantovih napihnjencev

(skodelica meri 3 dl)


PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.
  2. V posodi dobro pregnetemo mandljevo in riževo moko, agavin sirup, riževo mleko in vanilijo. Maso damo počivat v hladilnik za pol ure.
  3. Testo razvaljamo (najlažje ga razvaljamo med dvema peki papirjema) in z modeli izrežemo oblike zajčkov. Piškote pečemo 15-20 min, da malo porjavijo. Ko so pečeni jih pustimo nekaj minut, da se ohladijo.
  4. Za čokoladni premaz stopimo čokolado s kokosovim oljem. Premažemo jo čez piškote in prek potresemo amarantove napihnjence. Zajčkom narišemo oči, po želji pa jim s čokolado premažemo še ušesa.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji