Prosena borovničeva pita z avokadovo kremo

Prosena borovničeva pita z avokadovo kremo

Osvežujoča pita, odlična za poletni zajtrk ali dopoldansko malico. Prosena kaša deluje bazično in je nepogrešljiva v prehrani otrok, za obvladovanje kandide ter pospešitev prebave.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico (130 g) prosene kaše

  • 4 žlice javorjevega sirupa

  • 2 žlici kokosovega olja

  • ½ skodelice borovnic

  • 2 avokada

  • sok pol limone

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Iz prosene kaše dobimo proseno testo tako, da kašo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več) vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z 2 žlicama javorjevega sirupa in 2 žlicama kokosovega olja v gosto maso (v blenderju ali s paličnim mešalnikom). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo še malo olja oz. vode.

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. Model za pito namažemo s kokosovim oljem. Proseno testo položimo v pripravljen pekač in ga s prsti razporedimo po pekaču. Testo na več mestih prebodemo z vilico in ga pečemo 20 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavi.

  4. Med tem časom pripravimo avokadovo kremo. Očiščena avokada spasiramo s paličnim mešalnikom skupaj z limoninim sokom in 2 žlicama javorjevega sirupa (če želimo bolj sladko kremo, lahko dodamo še nekoliko javorjevega sirupa).

  5. Pekač vzamemo iz pečice, počakamo, da se testo ohladi in ga na debelo premažemo z avokadovo kremo ter okrasimo z borovnicami.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji