Prosena borovničeva pita z avokadovo kremo
Osvežujoča pita, odlična za poletni zajtrk ali dopoldansko malico. Prosena kaša deluje bazično in je nepogrešljiva v prehrani otrok, za obvladovanje kandide ter pospešitev prebave.
POTREBUJEMO:
-
1 skodelico (130 g) prosene kaše
-
4 žlice javorjevega sirupa
-
2 žlici kokosovega olja
-
½ skodelice borovnic
-
2 avokada
-
sok pol limone
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Iz prosene kaše dobimo proseno testo tako, da kašo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več) vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z 2 žlicama javorjevega sirupa in 2 žlicama kokosovega olja v gosto maso (v blenderju ali s paličnim mešalnikom). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo še malo olja oz. vode.
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Model za pito namažemo s kokosovim oljem. Proseno testo položimo v pripravljen pekač in ga s prsti razporedimo po pekaču. Testo na več mestih prebodemo z vilico in ga pečemo 20 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavi.
-
Med tem časom pripravimo avokadovo kremo. Očiščena avokada spasiramo s paličnim mešalnikom skupaj z limoninim sokom in 2 žlicama javorjevega sirupa (če želimo bolj sladko kremo, lahko dodamo še nekoliko javorjevega sirupa).
-
Pekač vzamemo iz pečice, počakamo, da se testo ohladi in ga na debelo premažemo z avokadovo kremo ter okrasimo z borovnicami.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji