Čičerikina pita s cvetačo

Čičerikina pita s cvetačo

Pri meni čičerika ne bo manjkala niti na silvestrski večerji. V kombinaciji s cvetačo je pita bolj rahla, pistacije in pinjole pa ji dodajo praznični čar.

POTREBUJEMO (za pekač premera 26 cm):

  • ¾ skodelice čičerike (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)

  • 4 žlice olivnega olja

  • ščepec kumine

  • ščepec soli

  • ščepec kajenskega popra

  • ½ cvetače

  • pest pistacij

  • pest pinjol

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Čičeriko namočimo čez noč, nato vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z olivnim oljem, kumino, soljo in kajenskim poprom v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo malo vode, da se čičerika lažje pasira.

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. Cvetačo operemo, narežemo na manjše koščke in jo na drobno sesekljamo v sekljalniku.

  4. Zmesi iz čičerike dodamo sesekljano cvetačo in vse dobro premešamo. S pripravljeno maso zapolnimo naoljen pekač ter na vrhu potresemo pinjole in sesekljane pistacije.

  5. Pito pečemo približno 40 minut, da porjavi.

Dober tek in lepe praznike.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji