Čičerikina pita z avokadom in olivami

Čičerikina pita z avokadom in olivami

Stročnice so bile nekoč 'meso' revežev, danes pa so 'meso' za vse tiste, ki želimo zase in svoje zdravje le najboljše. So odličen vir beljakovin in so hitro prebavljive ob pravilni pripravi. Jaz jih preprosto obožujem.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico čičerike (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)

  • 4 žlice olivnega olja

  • ščepec kumine

  • ščepec soli

  • 2 avokada

  • sok pol limone

  • približno skodelico oliv

PRIPRAVA:

  1. Čičeriko namočimo čez noč, nato vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z olivnim oljem in kumino ter soljo v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo malo vode, da se čičerika lažje pasira.

  2. Zmes iz čičerike vlijemo v dobro naoljen pekač in pito pečemo približno 30 minut, da malo porjavi.

  3. Med tem časom spasiramo očiščena avokada z limoninim sokom (s paličnim mešalnikom) in po okusu solimo (ne preveč, ker so tudi olive slane) ter vse dobro premešamo.

  4. Pred serviranjem pito na debelo premažemo z avokadovo kremo in jo okrasimo z olivami.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša

P.S.: Če ne marate oliv, jih lahko seveda izpustite in pride pita prav tako zelo okusna.



Komentarji