Proseni bananini muffini

Proseni bananini muffini

So odlični za zajtrk ali dopoldansko malico. Banane so najbolj hranljiv tropski sadež in so odlične v kombinaciji s proseno kašo.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico prosene kaše

  • 2 zreli banani

  • 1 čajno žličko pecilnega praška

  • ½ čajne žličke sode bikarbone

  • ščepec morske soli

  • ½ čajne žličke vanilje

  • ¼ skodelice javorjevega sirupa

  • 3 žlice stopljenega kokosovega olja

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Iz prosene kaše dobimo proseno moko tako, da jo čez noč namočimo, po 8 urah namakanja (lahko tudi več) vodo odlijemo, kašo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z javorjevim sirupom in kokosovim oljem v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju ali s paličnim mešalnikom).  

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. Zmesi iz prosene kaše dodamo banani, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol in vaniljo ter vse dobro spasiramo.

  4. S pripravljeno maso zapolnimo modele za muffine.

  5. Pečemo jih približno 45 minut oz. tako dolgo, da lepo porjavijo (lahko pa preverimo če so pečeni z zobotrebcem).

  6. Muffine damo iz modelov in počakamo, da se ohladijo. Po želji jih lahko okrasimo z naribano čokolado.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji