Lečini muffini

Lečini muffini

Muffini za večerjo? Zakaj pa ne, saj tile ne vsebujejo moke in sladkorja. Ker so odličen vir beljakovin in vlaknin, so primerni tudi po športni aktivnosti.  

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico leče (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)

  • 2 srednje velika sladka krompirja

  • 3 žlice olivnega olja

  • ščepec kumine

  • ščepec kajenskega popra

  • ščepec soli

  • 1 žlico kokosovega olja

  • pest sončničnih semen

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. Sladka krompirja olupimo, operemo in narežemo na četrtine. Kose premažemo z olivnim oljem ter jih pečemo približno 20 minut, da se zmehčajo.

  3. Namočeno lečo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z ohlajenimi kosi sladkega krompirja in olivnim oljem v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju).

  4. K masi dodamo kumino, kajenski poper in jo po okusu solimo ter vse še dodatno premešamo.

  5. Model za muffine namažemo s kokosovim oljem in jih zapolnimo s pripravljeno maso. Na vrhu jih potresemo s sončničnimi semeni.

  6. Muffine pečemo 30 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavijo. Ko so pečeni, jih damo iz modela in počakamo, da se ohladijo.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji