Pomarančni čokoladni muffini

Pomarančni čokoladni muffini

Ne predstavljam si zime brez sočnih pomaranč in sladic iz njih. Sploh pa v kombinaciji s čokolado.

POTREBUJEMO:

  • približno 5 pomaranč

  • ½ skodelice mletih mandljev

  • 1 skodelico riževe moke (ali druge moke po izbiri)

  • 3 žlice chia semen

  • 4 žlice javorjevega sirupa

  • 10 žlic vode

  • 4 žlice kakava

  • ½ žličke vanilije v prahu ali vanilijevega sladkorja

  • 1 in ½ žličke sode bikarbone

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. Soku 3 pomaranč dodamo mlete mandlje in riževo moko, chia semena, javorjev sirup, vodo, kakav in vanilijo. Vse premešamo in pustimo 10 minut, da chia semena nabreknejo (če je zmes pregosta, po potrebi dodamo še malo vode).

  3. K masi dodamo sodo bikarbono ter vse narahlo še dodatno premešamo.

  4. Model za muffine zapolnimo s pripravljeno maso (meni je najlažje z zajemalko za sladoled ali žlico) ter jih na vrhu okrasimo s tankimi kolobarji pomaranč (pri pomarančah ekološke pridelave lahko lupino pustimo, drugače pa jih olupimo).

  5. Muffine pečemo približno 30 minut.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

P.S.: pri manjših modelih za muffine lahko namesto pomaranč uporabimo mandarine. Kateri sadeži vsebujejo največ vitaminov, pa si lahko preberete tukaj.  


Komentarji