Malinov puding

Malinov puding

Ta puding je zelo okusna poletna različica zajtrka ali dopoldanske malice To Go. Ni lepšega kot zajtrk v naravi.  

POTREBUJEMO:

  • približno 2 pesti malin
  • ½ skodelice mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo), namesto mandljev lahko uporabimo indijske ali katere druge luščene oreščke
  • ⅓ skodelice mandljevega mleka ali katerega drugega rastlinskega mleka
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • ½ skodelice kuhane prosene kaše

(skodelica meri 3 dl)


PRIPRAVA:

  1. Maline operemo ter zmiksamo z namočenimi mandlji, mandljevim mlekom in javorjevim sirupom (v blenderju). Dodamo proseno kašo ter vse še dodatno spasiramo, da dobimo gosto kremo (če je zmes pregosta, dodamo po potrebi še mandljevega mleka, da se lažje pasira).
  2. Na vrhu lahko puding okrasimo z malinami. Hranimo ga v hladilniku (preden ga pojemo, je potrebno počakati, da se segreje na sobno temperaturo).

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji