Lečina solata z baziliko

Lečina solata z baziliko

Po mojem mnenju in izkušnjah so stročnice ključna živila za doseganje želene postave. Na mojem jedilniku so skoraj vsak dan. So odličen vir beljakovin in vlaknin, enostavne za pripravo in so najlažje prebavljive v kombinaciji z zelenjavo in žitaricami.

POTREBUJEMO:

  • ½ skodelice leče

  • ½ skodelice prosene kaše

  • šopek bazilike

  • olivno olje

  • sok pol limone

  • sol

PRIPRAVA:

  1. Lečo dobro speremo in odcedimo (najbolje je lečo predhodno namočiti v vodi za nekaj ur, saj s tem skrajšamo čas kuhanja in zmanjšamo napenjanje). Kuhamo jo v nesoljeni vodi približno 15 minut .

  2. Proseno kašo speremo, odcedimo in kuhamo do mehkega (približno 20 minut).

  3. Zmešamo kuhano lečo, proseno kašo, olivno olje in limonin sok, dodamo oprane liste bazilike ter solimo po okusu. Solata je odličen obrok za v službo ali kje na poti.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša

P.S. Bazilika spodbuja prebavo, preprečuje napihovanje in jo lahko uživamo v večjih količinah. Seveda pa lahko solati dodamo še katero drugo zelenjavo.



Komentarji