Pesina juha z lečinimi kroglicami

Pesina juha z lečinimi kroglicami

Je popolni obrok, ki vsebuje veliko beljakovin, vlaknin in vitaminov. Pesa je odličen uvod v zimsko sezono, saj je zelo hranilna, hkrati pa razstruplja in krepi jetra, kar je še posebej pomembno v teh mesecih.  

POTREBUJEMO:

  • 3 srednje velike pese (približno 250 g)

  • 1 čebulo

  • 1 žlico olivnega olja

  • ščepec soli

  • ščepec kajenskega popra

  • ½ žličke cimeta

  • ½ žličke posušenega origana ali nekaj listkov svežega

  • po želji lahko dodamo kvasne kosmiče (kvasni posip, nutritional yeast)

PRIPRAVA:

  1. Pese operemo in narežemo na četrtine. V loncu zavremo vodo in v njej kuhamo peso približno 30 minut. Počakamo, da se kosi ohladijo, nato pa jih olupimo.

  2. Očistimo čebulo in jo narežemo na manjše koščke.

  3. Vse sestavine zmiksamo s približno 500 ml vode do gladkega (v blenderju ali s paličnim mešalnikom). Če je juha pregosta, po potrebi dodamo še malo vode.

  4. Juha je zelo okusna mrzla ali pa jo segrejemo. Zraven se odlično podajo lečine kroglice (recept tukaj).

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji