Zelenina kremna juha

Zelenina kremna juha

Je hiter in enostaven, vendar še vedno zdrav obrok za kosilo ali večerjo. Gomolj zelene krepi ledvice, ima močan diuretični in očiščevalni učinek, ter je odličen vir vitamina C in kalcija.

POTREBUJEMO:

  • 500 g gomolja zelene (približno polovico gomolja)

  • 1 čebulo

  • 750 ml vode

  • 250 g sladkega krompirja (približno 3 sladki krompirji)

  • 200 g gob

  • ščepec kajenskega popra

  • ščepec kurkume

  • ščepec soli

  • kokosovo olje

PRIPRAVA:

  1. Sesekljamo olupljeno zeleno, čebulo, sladki krompir in oprane gobe na majhne koščke.
  2. V loncu stopimo kokosovo olje (ali drugo olje po izbiri), dodamo čebulo in zeleno ter ju na hitro popečemo. 
  3. Nato dodamo še vodo, sladki krompir in začimbe. Dobro premešamo in kuhamo približno 10 minut.
  4. V tem času popečemo gobe.
  5. Ko je juha kuhana, jo spasiramo s paličnim mešalnikom (po želji še dodamo kvasov posip), na sredino damo popečene gobe. 

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša








Komentarji