Špargljeva juha z avokadom

Špargljeva juha z avokadom

Spomladi brez špargljev ne gre. Popečeni kot priloga, v solati ali piti, tokrat pa v kremni juhi z avokadom. Je okusna, nasitna in polna vitaminov.

POTREBUJEMO:

  • 300 g špargljev

  • 1 avokado

  • 1 žlico olivnega olja

  • šopek peteršilja

  • 1,5 l vode

  • ščepec muškatnega oreščka

  • 4 žlice kvasnih kosmičev (kvasni posip, nutritional yeast)

  • ščepec soli

  • ščepec popra

PRIPRAVA:

  1. Šparglje speremo in narežemo na majhne koščke.

  2. V loncu na olivnem olju na hitro popražimo šparglje, očiščen avokado ter opran in nasekljan peteršilj.

  3. Vse zalijemo z vodo, dodamo muškatni orešček in počakamo, da sestavine v loncu zavrejo. Nato znižamo temperaturo in ob rahlem vretju kuhamo še 5 minut.

  4. Ko je juha kuhana, vse spasiramo s paličnim mešalnikom (če je zelo gosta, jo razredčimo z vodo).

  5. Na koncu dodamo po okusu sol, poper in kvasni posip (ki juho dodatno zgosti in doda sirast okus, vsebuje pa tudi veliko vitaminov B skupine in beljakovin), ter vse dobro premešamo.

  6. Juho lahko okrasimo s peteršiljem, zraven pa se odlično podajo tudi hrustljavi krekerji.

Dober tek!

x Duša




Komentarji