Špargljeva juha z avokadom
Spomladi brez špargljev ne gre. Popečeni kot priloga, v solati ali piti, tokrat pa v kremni juhi z avokadom. Je okusna, nasitna in polna vitaminov.
POTREBUJEMO:
-
300 g špargljev
-
1 avokado
-
1 žlico olivnega olja
-
šopek peteršilja
-
1,5 l vode
-
ščepec muškatnega oreščka
-
4 žlice kvasnih kosmičev (kvasni posip, nutritional yeast)
-
ščepec soli
-
ščepec popra
PRIPRAVA:
-
Šparglje speremo in narežemo na majhne koščke.
-
V loncu na olivnem olju na hitro popražimo šparglje, očiščen avokado ter opran in nasekljan peteršilj.
-
Vse zalijemo z vodo, dodamo muškatni orešček in počakamo, da sestavine v loncu zavrejo. Nato znižamo temperaturo in ob rahlem vretju kuhamo še 5 minut.
-
Ko je juha kuhana, vse spasiramo s paličnim mešalnikom (če je zelo gosta, jo razredčimo z vodo).
-
Na koncu dodamo po okusu sol, poper in kvasni posip (ki juho dodatno zgosti in doda sirast okus, vsebuje pa tudi veliko vitaminov B skupine in beljakovin), ter vse dobro premešamo.
-
Juho lahko okrasimo s peteršiljem, zraven pa se odlično podajo tudi hrustljavi krekerji.
Dober tek!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji