Hrustljavi krekerji

Hrustljavi krekerji

So lahko super nadomestilo za kruh, pa še bolj okusni so in vsebujejo mnogo več hranilnih snovi ter vlaknin. Meni so najboljši s humusom ali katerim drugim namazom, odlično pa se podajo tudi k juhi.

POTREBUJEMO:

  • 4 žlice bučnih semen

  • 4 žlice sončničnih semen

  • 4 žlice chia semen

  • 7 žlic sezamovih semen

  • 2 skodelici (260 g) bio riževe moke

  • 1 žlička pecilnega praška

  • 1 žlički morske soli (če želite bolj slane krekerje, lahko dodate več soli)

  • 2 žlici kokosovega olja

  • ½ skodelice vode

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 170 ºC.

  2. V posodi premešamo vse suhe sestavine in dodamo kokosovo olje in vodo.

  3. Vse dobro premešamo, da dobimo nekoliko krhko testo (če je preredko, dodamo po potrebi še riževe moke).

  4. Na peki papirju v pekaču razvaljamo testo na debelino 4 mm, ter ga z nožem razrežemo na majhne pravokotnike (z nožem prestavimo pravokotnike, da se ne držijo skupaj).

  5. Krekerje pečemo približno 45 minut, da nekoliko porjavijo.

  6. Postrežemo jih lahko s humusom ali katerim drugim namazom, odlično pa se podajo tudi k juhi.

Dober tek!
x Duša





Komentarji