Humus

Humus

Izrael očara na tisoč in en način, ampak humus je kategorija zase. Imajo toliko različnih humusov, kot je okusov. Ni da ni. S paradižnikom, jajčevci, bučkami, peso, sirom, … Dodajajo ga povsod in zanimivo, povsod tudi paše.

POTREBUJEMO:

  • 300 g čičerike

  • 180 g tahinija (sezamova pasta)

  • sok 1 limone

  • ščepec kajenskega popra

  • 1 žličko kumine

  • 1 žličko soli

  • nekaj lističev svežega peteršilja

  • 1 žlico olivnega olja

PRIPRAVA:

  1. Čičeriko namočimo čez noč (postopek tukaj) in kuhamo približno 60 minut do mehkega.

  2. V blenderju ali s paličnim mešalnikom dobro zmiksamo vse sestavine, da dobimo gladko maso in humus je narejen.

  3. Serviramo ga lahko zraven krekerjev, solat, pečene zelenjave, … ker ima tako blagi okus, paše povsod.

Dober tek!

x Duša




Komentarji