Bučna juha z ingverjem

Bučna juha z ingverjem

V jesenskem času je na mojem jedilniku vsak teden vsaj ena jed iz buč. Buče krepijo vranico in trebušno slinavko, grejejo ter nas pripravijo na mrzle dni.

POTREBUJEMO:

  • ½ jedilne buče

  • 1 srednje veliki sladki krompir

  • 1 čebulo

  • 1 žlico olivnega olja

  • ščepec soli

  • ščepec muškatnega oreščka

  • ½ žličke ingverja

  • po želji lahko dodamo feta sir ali kvasne kosmiče (kvasni posip, nutritional yeast)

PRIPRAVA:

  1. Bučo, sladki krompir in čebulo olupimo in narežemo na manjše koščke.

  2. V loncu na hitro popražimo na olivnem olju čebulo (med praženjem občasno premešamo), nato pa dodamo koščke buče in sladkega krompirja, solimo ter še nekaj minut podušimo.

  3. Vse zalijemo z vodo, premešamo in zavremo.

  4. Juhi dodamo še muškatni orešček in jo ob rahlem vretju kuhamo še 30 minut. Nekaj minut preden je kuhana, še dodamo ingver.

  5. Juho spasiramo s paličnim mešalnikom ali v blenderju, če je pregosta, po potrebi dodamo še vodo.

  6. Na koncu jo okrasimo s feta sirom ali pa dodamo kvasni posip (ki juho dodatno zgosti in doda sirast okus).

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji