Koprivna juha

Koprivna juha

Je okusen, nasiten obrok, ki je super za premagovanje spomladanske utrujenosti. Koprive spodbujajo delovanje jeter in žolčnika, ter krepijo imunski sistem in so tudi nadvse okusne.

POTREBUJEMO:

  • približno 300 g kopriv (samo listi)

  • 1,5 l vode

  • 1 avokado

  • 3 žlice olivnega olja

  • 4 žlice kvasnih kosmičev (kvasni posip, nutritional yeast)

  • ščepec soli

  • ščepec kajenskega popra

PRIPRAVA:

  1. Koprive operemo, očistimo (uporabimo samo liste) in jih kuhamo v približno 1,5 l vode 10 minut (če želimo bolj gosto juho, lahko uporabimo manj vode).

  2. Kuhanim koprivam dodamo očiščen avokado in olje, ter vse spasiramo s paličnim mešalnikom.

  3. Na koncu dodamo sol, kajenski poper in kvasni posip (ki juho dodatno zgosti in doda sirast okus), ter vse dobro premešamo.

  4. Če juhi dodamo še brokolijeve kroglice, dobimo okusen in nasiten obrok (recept za brokolijeve kroglice tukaj).

Dober tek!
x Duša


Komentarji