Juha s stročjim fižolom in avokadom

Juha s stročjim fižolom in avokadom

Njamm! V sezoni stročjega fižola ne morem brez juhe iz njega. Je okusna, osvežilna in ima visoko vsebnost beljakovin ter zdravih maščob.

POTREBUJEMO:

  • 500 g stročjega fižola

  • 1 avokado

  • 1 žlico olivnega olja

  • šopek peteršilja

  • ščepec soli

  • ščepec popra

  • po želji nekaj žlic kvasnega posipa (kvasni posip, nutritional yeast)

PRIPRAVA:

  1. Stročji fižol operemo, očistimo ter narežemo na manjše koščke (velike približno 1 cm).

  2. Fižol kuhamo v soljeni vodi na zmernem ognju približno 20 minut. Dodamo avokado in opran peteršilj ter vse sestavine spasiramo s paličnim mešalnikom, nato pa zopet pristavimo na kuhalnik in ponovno zavremo, ter kuhamo še par minut (nekaj strokov prihranimo za dekoracijo).

  3. Ko je juha kuhana, vmešamo še olivno olje, kvasne kosmiče (ni obvezno, dodajo pa sirast okus ter vsebujejo tudi veliko vitaminov B skupine in beljakovin) ter solimo in popramo po okusu. Okrasimo jo s kuhanimi stroki fižola.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša 


Komentarji