Paradižnikova juha z zeleno

Paradižnikova juha z zeleno

Poleti brez paradižnika ne gre. Najlažje prebavljiv je v kombinaciji z zelenjavo ali gomolji. Hladi in pospeši pretok telesnih tekočin, zelena pa krepi ledvice in ima močan diuretični ter očiščevalni učinek.

POTREBUJEMO:

  • 300 g paradižnika

  • 500 g gomolja zelene (približno polovico gomolja)

  • šopek peteršilja

  • 750 ml vode

  • ščepec soli

  • olivno olje

  • po želji nekaj žlic kvasnega posipa (kvasni posip, nutritional yeast)

PRIPRAVA:

  1. Paradižnik operemo, gomolj zelene olupimo in oboje narežemo na manjše koščke.

  2. V loncu na hitro popečemo koščke paradižnika in zelene, solimo ter še nekaj minut podušimo.

  3. Dodamo opran peteršilj, zalijemo z vodo in juho kuhamo še nekaj minut, da se zelena zmehča.

  4. Juho spasiramo s paličnim mešalnikom ali v blenderju.

  5. Na koncu dodamo kvasni posip, ki juho dodatno zgosti in doda sirast okus, ter vse dobro premešamo.

  6. Če juhi dodamo še zelenjavne kroglice, dobimo okusen in nasiten obrok (recept za brokolijeve kroglice tukaj).

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša

P.S. Paradižnik je najbolje uživati surov oz. ga lahko na hitro popečemo ali skuhamo, saj dlje časa ko ga kuhamo, več kisline povzroča v telesu.



Komentarji