Paradižnikova juha z zeleno
Poleti brez paradižnika ne gre. Najlažje prebavljiv je v kombinaciji z zelenjavo ali gomolji. Hladi in pospeši pretok telesnih tekočin, zelena pa krepi ledvice in ima močan diuretični ter očiščevalni učinek.
POTREBUJEMO:
-
300 g paradižnika
-
500 g gomolja zelene (približno polovico gomolja)
-
šopek peteršilja
-
750 ml vode
-
ščepec soli
-
olivno olje
-
po želji nekaj žlic kvasnega posipa (kvasni posip, nutritional yeast)
PRIPRAVA:
-
Paradižnik operemo, gomolj zelene olupimo in oboje narežemo na manjše koščke.
-
V loncu na hitro popečemo koščke paradižnika in zelene, solimo ter še nekaj minut podušimo.
-
Dodamo opran peteršilj, zalijemo z vodo in juho kuhamo še nekaj minut, da se zelena zmehča.
-
Juho spasiramo s paličnim mešalnikom ali v blenderju.
-
Na koncu dodamo kvasni posip, ki juho dodatno zgosti in doda sirast okus, ter vse dobro premešamo.
-
Če juhi dodamo še zelenjavne kroglice, dobimo okusen in nasiten obrok (recept za brokolijeve kroglice tukaj).
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
P.S. Paradižnik je najbolje uživati surov oz. ga lahko na hitro popečemo ali skuhamo, saj dlje časa ko ga kuhamo, več kisline povzroča v telesu.
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji